Hugo Barra Xiaomi

Un fost membru al echipei Google explică planurile viitoare ale companiei chineze Xiaomi

Hugo Barra este un fost membru al echipei Google ce în prezent activează pentru compania Xiaomi. Da, compania care a crescut extrem de repede într-un timp foarte scurt și a ajuns pe locul 3 în lume că număr de vânzări, după Samsung și Apple, reușind să lase în urmă companii precum LG, HTC sau Nokia. Și surprinzător, deși este pe locul 3, aceștia nu au o piață foarte mare de activitate. SUA este un teritoriu virgin pentru ei, însă nu pentru mult timp.

Hugo a vorbit despre planurilor de extindere și pe acest continent, acolo unde numele Xiaomi nu prea există în vocabularul persoanelor. Pentru că în SUA telefoanele se vând la abonament, unde clienții platetesc sume mari pentru abonamente, dar plătesc foarte puțin pentru un telefon de top, precum iphone sau Samsung.

SUA nu este o piață tocmai favorabilă pentru Xiaomi, cel puțin nu acum. Hugo a dorit să menționeze că aceștia vor ajunge și acolo, însă nu în viitorul apropiat. Pentru că telefoanele Xiaomi sunt în special de clasă medie sau accesibilă și au prețuri foarte mici. Acestea prind foarte bine în regiuni precum Asia sau Europa, iar acestea sunt vândute la liber, fără contract.

Acesta fiind și motivul pentru care SUA nu este o piață favorabilă pentru ei și sunt convinși că nu vor face față. Însă este clar că aceștia vor încerca într-un viitor nu prea îndepărtat.

Poate te intereseaza si