Cum testeaza Google Androidul

Google are grijă de experiența utilizatorilor săi ce folosesc sistemul de operare Android. Compania americana are un robot special cu care testează lag-ul sistemului de operare.

Chiar și Google urăște lag-ul la fel de mult că ține. De aceea aceștia nu sunt prea încântați că diveriti producători aplică peste Androd diferite teme precum TouchWizz sau Sense. Pentru că provoacă lag. Într-un clip realizat de Google putem vedea cum aceștia sunt în căutarea acestui fenomen.

 Un robot își dedicată întreagă lui viață simulând un deget ce apasă ecranul unui telefon pentru a vedea ce se întâmplă când facem asta. Chrome TouchBot este un robot produs de OptoFidelity ce caută lag pe device-urile Android și Chrome OS. Așa cum puteți vedea și în clip, robotul simulează atingerile unui utilizator normal pe ecranul unui telefon, face swipes și alte lucruri obișnuite pe care le poate face și un user normal.
Rolul acestor teste este de a vedea unde apar erori în codul sursă al sistemului de operare în momentul în care un utilizator navighează pe telefon. Este foarte simplu ce face acest robot, însă face asta pe termen lung și mai rapid decât ai face-o tu.
Ce părere ai despre acest test?

Poate te intereseaza si