Samsung lucreaza la o bateire cu autonomie dubla fata de cele din prezent

Samsung face pași importanți în dezvoltarea bateriilor cu o autonomie mai mare. Anii următori sau poate chiar mai rapid, compania promite să dubleze numărul de ore funcționare pe care o baterie le poate susține.

Cea mai mare problemă  atabletelor și a telefoanelor este bateria. Aceasta, deși în unele cazuri are o capacitate mare, nu reușește să ne ofere mai mult de 2-3 zile de autonomie. Iar în ziua de astăzi când terminalele trebuie să fie și subțiri, este din ce în ce mai greu să realizezi o baterie cu mulți mAh.
  Însă Samsung ar putea să ne ofere peste 3 ani baterii cu capacități de două ori mai mari decât cele din prezent. Acest lucru ar putea fi posibil daca s-ar elimina catodul de grafit din baterii cu grafenul acoperit cu siliciu. Această substanță este în prezent instabilă pentru a putea fi pusă în practică și se lucrează din greu pentru ca aceasta să fie sigură pentru atunci când va fi disponibilă pe piață.
  Viitoarele baterii ce vor conține grafit acoperit cu siliciu trebuie să reziste la multe cicluri de încărcare, la temperaturi ridicate și să respecte anumite standarde impuse de mediu.

Poate te intereseaza si