Review pentru Allview X2 Soul Pro

Allview X2 Soul Pro, telefonul ce a reusit să ne uimească plăcut încă de la prezentare a sosit pentru unboxing și review. Subțire, suficient de rapid și cu o cameră foto foarte bună telefonul ne-a lăsat o impresie foarte bună.

X2 Soul Pro este telefonul cu care Allview a reușit să ne convingă faptul că își dorește mai mult decât acces și succes în categoria telefoanelor de buget. Odată cu acest model brașovenii ne arată că poate să intre și în gama smartphone-uri cu preț mediu fără să aibă puncte în minus.

Timp de 2 săptămâni, X2 Soul Pro a fost telefonul utilizat zilnic, practic a luat locul telefonului personal. Chiar dacă nu utilizez jocuri sau sau alte aplicații care să necesită specificații foarte înalte, acesta s-a comportat excelent. Desigur, acesta nu a fost singurul considerent care ne-a confirmat faptul că X2 Soul merită să fie comparat cu alte telefoane de top.

Chiar dacă are un preț de 1699 lei, X2 Soul Pro merită să fie achiziționat. Oferă un design super slim, atrage toate privirile și oferă o experientă foarte bună la utilizare.

Preț disponibil la eMAG – 1699 lei 

Specificatii tehnice:

  • Smartphone Dual SIM
  • Conectivitate LTE – FDD si TDD
  • Design super slim unibody, 5,5 mm grosime
  • Display 5,2” FullHD 1920x1080px, 424 PPI, Full Lamination
  • Sticla rezistentă la zgarieturi față și spate
  • CPU: Octa Core 1,7 GHz, 64-bit
  • GPU: Mali-760MP2, 700 MHz
  • OS: Android™ 5.0, Lollipop
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Memorie Flash: 16 GB
  • Cameră principală 13MP Sony IMX214, filmare Full HD, best picture, best face, tracks, eraser, mod PPT, mod profesional
  • Cameră frontală 8MP
  • DTS, amplificator audio NXP, incintă acustică integrată
  • Gesture mode
  • Baterie 2700 mAh, mod super power saving

Puncte pozitive

Display-ul FullHD ne-a uimit plăcut, acesta oferă o calitate foarte bună imaginilor afișate. Chiar dacă la prima vedere pare un display mare, cei 5.2 inch ai ecranului se dovedesc utili. Motivul pentru care display-ul nu pare chiar atat de mare, este datorat designului foarte subțire.
Bateria de 2700 mAH s-a comportat excelent, nu a existat zi în care utilizarea normală (mail, rețele sociale, browsing, gps) să se descarce mai târziu de ora 22-23:00.
Alegerea unei camere Sony s-a dovedit o alegere foarte inspirată, pozele realizate au o calitate foarte bună.


Designul ultra slim și unibody ne-a plăcut. Chiar dacă este un telefon mare 148,8 mm, faptul că este extrem de subțire îi oferă un grip foarte bun.
Salutăm opțiunea de a nu mai edita foarte mult sistemul de operare. Android-ul 5.0, se prezintă foarte fresh.

Căștile disponibile în pachet au avut o calitate ridicată. Suprinzător sau nu, recunoaștem că prima oară când am văzut căștile nu le-am dat mari sanse.
Conexiunea 4G chiar dacă nu este foarte populară, este disponibilă și oferă viteze ridicate celor care au deja un abonament sau cartelă cu acces 4G.
Modul Super Power Saving promite 100 de ore de utilizare din momentul utilizării. Această funcție nu am reușit să o utilizăm însă cu siguranță este utilă atunci când mai ai puțină baterie și ai nevoie să realizezi sau să primesti apeluri de voce.

Puncte negative

Datorită designului subțire și sticlei, atunci când este utilizat intens X2 Soul Pro se încălzește destul de tare.
Sticla de pe spate, de multe ori se dovedește o alegere neinspirată. De multe ori dacă este așezat pe o suprafață înclinată telefonul alunecă și brusc te trezești cu el pe jos.
Placa video Mali 760 MP2 în testele de benchmark, nu a oferit naturalețe în rularea imaginilor din jocurilor. Redarea de multe ori a fost fragmentată, lucru care probabil nu este cel mai avantajos aspect celor care doresc ca jocurile sa ruleze cat mai natural.
Lipsa unui card de memorie, poate să reprezinte un punct în minus pentru cei care își doresc o stocare cât mai mare.

Concluzii

X2 Soul Pro poate să fie telefonul ideal pentru cei cu un buget de maxim 1700 de lei.
Cu un design ultrasubțire și elegant, telefonul companiei din Brașov ne demonstează că poți avea un telfon cu display mare iar acest lucru să nu fie un dezavantaj pentru dimensiune.
Procesorul Octa Core și cei 2 GB, memoria RAM au rezultate foarte bune pentru o operare normală.
Nu știm cât de utilă este funcția dual sim. Pentru noi, funcția a fost inutilă dar utilizăm doar o singură cartelă în mod normal.

Preț disponibil la eMAG – 1699 lei 

Galerie foto

Rezultate teste benchmark

Ce părere ai despre acest telefon?

REVEDEȚI PREZENTAREA
Allview X2 Soul Pro

Poate te intereseaza si