facebook

Credeai că poţi opri Facebook să nu mai dea tag automat fotografiilor cu tine?

Ziariştii de la New Scientist scriu că Facebook lucrează la dezvoltarea unui nou algoritm de recunoaştere facială. Se spune că acest algoritm este atât de puternic încât poate să recunoască feţele utilizatorilor chiar dacă sunt ascunse sau blocate. Algoritmul experimental adună informaţii bazate pe caracteristi unice precum: coafura părului, forma trupului, limbajul trupului. Poate identifica indivizi în funcţie de ce haine poartă.

“Folosim mai multe indicii. Oamenii au aspecte caracteristice, chiar dacă îi priveşti din spate”, a spus Yann LeCun, şeful departamentului de inteligenţă artificială de la Facebook.

“De exemplu, poţi să îl recunoşti pe Mark Zuckerberg foarte uşor pentru că mereu poartă un tricou gri”, a mai spus acesta.

Echipa de cercetători de la Inteligenţă Artificială Facebook a testat noul algoritm de recunoaştere facială folosind 40.000 de poze publice de pe Flickr. În unele fotografii apar oameni cu faţa foarte clară şi vizibilă, dar şi oameni care stau cu spatele la obiectiv. Algoritmul a fost capabil să identifice persoane cu o acurateţe de 83%. Facebook vrea să introducă acest algoritm în Moments, funcţia care crează colecţii de poze în funcţie de data la care au fost realizate fotografiile.

LeCun a mai spus ca acest algoritm poate fi folosit şi pentru a alerta persoanele dacă o fotografie cu ei circulă pe web


Poate te intereseaza si