Google lucrează la o brățară medicinală.

Se pare că Google vrea să se avânte tare pe piața de accesorii purtabile, așa zisele wereables ce sunt deja destul de populare și răsar ca ghioceii în toi de primăvară. Google lucrează la o brățara medicală ce va monitoriza pulsul și temperatura pielii din minut în minut. Brățara este dezvoltată de Google X, departamentul de proiecte secrete al companiei cu același nume care s-a ocupat în trecut și de Google Glass și de mașinile inteligente.

Produsul nu este încă disponibil, iar când va fi aproape gata o să fie livrat medicilor pentru a fi testat pe pacienți. Actualele brățări, așa zisele fitness trackere, nu oferă informații atât de precise ca această brațară, care cel mai probabil va integra și alte funcții. Google X are multe proiecte medicale în lucru, inclusiv unele care monitorizează diabetul și nivelul de glucoză.

Brățara nu are un nume și nici un preț aproximativ. Cert este că va fi special gândita pentru medicină și va fi folosită în cea mai mare parte a timpului în spitale și nu la oamenii normali de pe stradă.


Poate te intereseaza si