Viitorul iPhone 6s sau 7 este posibil sa nu aiba buton home

iPhone 6S sau 7 este telefonul vedetă al sfârșitului de an. Se pare că apar nou zvonuri despre butonul Home.

Apple parcă nu se oprește din a scăpa informații despre noile modele iphone 6s. Dacă vă întrebați cum de este posibil ca atâtea zvonuri să curgă pe internet când mai sunt foarte puține luni până la lansare, ei bine totul vine din interiorul companiei.

Un nou zvon legat de cele două modele ce vor urmă să debuteze în tomana, indică absența butonului fizic Home. Acesta ar putea fi integrat în ecran sub forma unui buton virtual, alături de senzorul de amprentă. Aceștia ar părea că lucrează la o tehnologie proprie ce ar putea revoluția complet industria.

Tehnologie se numește Touch and Display Driver Integration, mai pe scurt TDDI (nu, nu este un motor de mașină). Acesta este un chip ce integrează un senzor de amprenta și va fi integrat în ecranul telefonului, reușind astfel o performanță întradevăr notabilă, dar și un aspect schimbat al telefonului.

iPhone 6 măsoară 7.1 mm, iar informațiile pe care le-am aflat ieri spuneau că noul model va fi puțin mai gros din cauza ecranului Force Touch. Însă acum aflat că acesta ar putea fi mai subțire, tocmai din cauză că butonul fizic Home este eliminat. Ne-am cam dat peste cap cu atâtea zvonuri.

Dar trecând peste această tehnologie, trebuie să ne gândim și la modul de utilizare. Dacă acum telefonul se blochează putem apăsa pe butonul Home până revine la normal sau putem să îl stingem de tot apăsând butonul Power sau chiar putem realiza un screnshoot apăsând ambele butoane simultan.
Nu știm, însă, cum am proceda în acest caz dacă butonul este integrat în ecran, și cel mai probabil nu va funcționa dacă nici ecranul nu este pornit. Aceasta este o întrebare la care nu avem răspuns momentan, însă Apple cu siguranță ne va oferi o alternativă dacă lucrurile merg în această direcție.


Poate te intereseaza si