Safari permite blocarea reclamelor!

Într-o lume ideală a internetului nu ar exista pop-up-uri, ads-uri, video-uri care au redare automată, ci utilizatorul pur şi simplu ar naviga fără nicio problemă!

Acest lucru nu este însă posibil fiindcă internetul trebuie plătit, din acest motiv avem abonamente, paywall-uri şi multe tipuri de publicitate. De asta pe Youtube există pre-roll video ads, pop-up-uri, iar pe Facebook apar tot felul de clipuri care rulează în timp ce îţi verifici wall-ul.

Apple, cea mai mare companie din America, se întoarce împotriva companiilor care vor să le dai click pe reclamă, să le vizionezi clipurile şi să te abonezi la newsletter-urile lor.

Noua versiune a browserului Safari pentru mobile va avea suport pentru extensia adblocking şi garantează blocarea eficientă şi rapidă a cookie-urilor, imaginilor, resurselor, pop-up-urilor şi alte tipuri de content.

Asta e o veste bună pentru utilizatorii care sunt enervaţi de reclame, dar e o veste teribilă pentru companii sau cei care trăiesc din clickuri.

“Unele dintre cele mai importante și de succes companii şi-au construit afacerile prin acalmia clienţilor cu privire la informaţiile lor personale. Află totul despre clienţi şi apoi valorifică informaţia. Cred că este greşit”, a explicat Tim Cook, recent.


Poate te intereseaza si