Cand Apple a achizitionat Siri in 2010,mai multi membri ai echipei din spatele tehnologiei s-au alaturat Apple pentru a continua dezvoltarea de asistent virtual.Pentru ca iOs a evoluat si viziunea Siri s-a schimbat,co-fondatorii Dag Kittlaus si Adam Cheyer  urmaresc alte oportunitati. Aceasta eliberare a dus la formarea laboratoarelor VIV,care in prezent lucreaza la un nou software de  asistent virtual capabil de a schimba modul in care interactionam cu dispozitivele noastre.
viv

Laboratoarele VIV construiesc un asistent virtual care este capabil de mai mult decat a da  raspunsuri pre-programate,ci acesta va putea da raspuns la orice intrebare.Viv se extinde si mai mult in domeniul inteligentei artificiale,cu un codebase care poate interpreta intrebarea,poate face conexiuni  pentru o varietate de servicii si aplicatii si chiar a genera un cod cu privire la zbor,daca este necesar pentru a formula un raspuns.Membrii echipei descrie  Viv ca un ”creier global”,care poate afla despre utilizatorii sai si sa se adapteze preferintelor lor.

      Sa luam o comanda complicata ca :”Da-mi  un bilet spre Dallas cu un scaun care mi s-ar putea potrivi picioarelor”. Viv va analiza comanda si apoi va efectua cel mai bun truc al sau :generarea automata a unui program capabil de a lega surse si informatii impreuna(sa zicem : caiac,SeatGuru si ghidul mass-media NBA)astfel incat sa poata identifica zboruri disponibile,cu o multime de spatiu pentru picioare.Si se pot face toate astea intr-o fractiune de secunda.

Spre deosebiare de Siri ,care a vizat numai iPhone,Viv va fi adus pe o varietate de dispozitive,inclusiv televizoare,masini si alte dispozitive conectate la internet.

    ”Sunt extrem de mandru de Siri si de impactul pe care l-a avut in lume,dar in multe feluri ar fi putut fi mai bun”,spune Cheyer.   ”Acum vreau sa fac ceva mult mai mare ,ceva care va schimba fundamental modul in care este construit software-ul”.

Viv este un proiect ambitios,care este in studii incipiente de dezvoltare,dar viziunea este revolutionara. ”Daca aceasta echipa va avea succes,ne uitam la un viitor de agenti intelgenti si o industrie de miliarde de dolari”,a declarat Al Oren Etzioni de la Institutul Allen pentru Inteligenta Artificiala.

Poate te intereseaza si