Samsung cere instanţei să revizuiască despăgubirile în procesul cu Apple!

Compania sud-coreeană de smartphone-uri a cerut judecătorilor de la Instanţa de Aplel să soluţioneze cazul în care este implicată cu Apple.

Samsung Electronics a cerut ca judecătorii de la Curtea de Apel să revizuiască daunele stabilite în procesul cu Apple.

Apple a dat in judecata Samsung în 2011 susţinând că telefoanele Samsung au încălcat mai multe brevete iPhone. Curtea Districtuală din California de Nord a stabilit ca Apple să fie despăgubită cu 930 milioane dolari, după ce juriul a constatat că Samsung a încălcat designul Apple şi brevetele de utilitate.

Trei judecatori ai Curții de Apel pentru circuitul US Federal au fost de acord, luna trecută, cu verdictul juriului, dar după apelul făcut de companie, suma la care se ridica despăgubirea pe care Samsung trebuia să i-o dea lui Apple s-a micşorat cu 382 milioane de dolari. Astfel, Samsung trebuie să îi plătească daune de 548 de milioane de dolari lui Apple.

Compania a mai făcut un apel şi cere curţii să revizuiască decizia asupra despăgubirii. Dar asta nu e tot, Samsung vrea ca acest apel să fie judecat de faţă cu toţi judecătorii curţii.

“Spre deosebire de covoare, linguri si obiecte mecanice simple, smartphone-urile încorporează sute sau mii de diferite tehnologii brevetate și este clar că brevetele de design Apple are caracteristici parțiale şi minore de astfel de dispozitive, iar unele atribute ale acestor modele sunt funcționale,” susţin avocații Samsung.

Curtea Districtuală a cerut juriului ca Apple să aibă dreptul la toate profiturile obținute de Samsung în urma vânzărilor de dispozitive care încalcă brevetele de design Apple. “Întregul profit din urma vânzării articolului la care se aplică designul patentat și nu doar partea din profit datorat concepției sau aspecte ornamentale acoperite de brevet, ” scrie în depunerea de la curte.


Poate te intereseaza si