apple ipad pro

Apple se pregătește să lanseze iPad Pro.

În urmă cu câteva zile am discutat despre iPad Pro, tableta de 12 inch de la Apple ce va fi destinată productivității. Și o data cu noul iOS 9 și codurile din el am aflat informații ce pot duce cu gândul la un astfel de produs. Iar acum avem și mai multe specificații, iar dacă le punem cap la cap, ceea ce o să facem acum, vom vedea mai bine cum va arăta noua tabletă Apple iPad Pro.

Ecranul va fi unul de 12.9 inch, mult mai mare față de actuala tabletă iPad Air 2. Desig-ul va fi același, însă ecranul va fi mărit, iar o dată cu acesta și rezoluția va fi una pe măsură, “doar” 2732 x 2048 pixeli, adică o densitate de 264 PPI.

Va acea o tastatură virtuală nouă special gândită pentru acest tip de display. Despre acest lucru am mai tot discutat, însă ne întoarcem la subiect pentru câteva momente. La WWDC s-a discutat despre o aplicație ce poate face trecerea între tastatura virtuală și una dedicată, fizică. Deci s-ar putea să vedem fie o nouă tastura virtuală, fie un combo pe măsură. Iar astfel ne apropiem ca design de noul MacBook.

Se mai pune problema de un stylus și un kickstand. Dacă vă mai aduce aminte, cei care ați văzut lansarea primului iphone, Steve Jobs a menționat că stylus-ul este o unealtă inutilă și că nu își are rostul. Însă se pare că acum Apple trece peste propriile reguli.

Cât despre kickstand, la o tabletă de 12.9 inch ar fi necesar, cel puțin unul ca în cazul lui Microsoft Surface, însă credem noi că ar ieși puțin scandal între cele două companii. Așa că Apple se gândește la ceva nou, cel mai probabil o husă cu rol de kickstand, așa cum am mai văzut până acum.

Pe partea software pare că s-a pus mai mult accent și lucrurile sunt mai clare. Pentru că am văzut funcția Split View ce împarte ecranul tabletei în două zone egale sau nu, în funcție de preferință, pentru a rula 2 aplicații simultan. Acest lucru nu este nou, Windows 8 având așa ceva încă din 2012, ba chiar și unele telefoane și tablete cu Android. Însă lucrurile par să se lege, iar această funcție este mai degrabă gândită pentru ecrane mari.

Însă pentru a face face productivității va fi nevoie și de un hardware puternic la interior. Iar pentru a delimita categoriile între ele, mai ales că iPad Pro va fi asemănătoare cu noul MacBook ca și design, Apple trebuia să ia o decizie foarte înțeleaptă.

Fie va adupa un nou procesor Apple A9X, fie va avea o platformă Intel Core M. Aici nu se știu prea multe, însă alegerea va fi destul de grea.

Ar trebui să vedem iPad Pro în toamnă o data cu noile iphone-uri și lansarea oficială a lui iOS 9. Sau chiar în luna octombrie pentru a avea parte de exclusivitate. Prețul este evident un mister, iar tot ce știm până acum sunt doar zvonuri puse cap la cap.


Poate te intereseaza si