Visul băieţilor mari este pe cale să se îndeplinească! O aplicaţie prototip le permite şoferilor să-şi manipuleze maşinile de la distanţă.

De câte ori nu ai intrat în parcare şi ţi-ai găsit maşina înghesuită între alte două maşinii fiindu-ţi imposibil să intri în ea şi să o scoţi de acolo?

Noua aplicaţie care funcţionează ca o telecomandă pentru maşinile Jaguar Land Rover rezolvă această problemă şi  le permite şoferilor să-şi conducă maşina de la distanţă folosindu-şi telefonul mobil.

Aplicaţia se foloseşte de sensorii de la maşină care se folosesc parcare automată. Dar în loc să stai în maşină şi să laşi maşina să facă tot ce trebuie, aplicaţia le permite şoferilor să îşi controleze de afară maşina – direcția, accelerația, frâne, viteza.

Nu vă bucuraţi prea tare! Aplicaţia nu vă lasă să vă transformaţi maşinuţa într-o jucărie, ci are caracteristici precise şi limite! Astfel, aceasta funcţionează numai de la o distanţă de 10 metri, iar sensorii de parcare automată se opresc dacă maşina întâlneşte un obstacol.

Din păcate, aplicaţia este doar un prototip şi nu se când şi dacă va fi lansată pe piaţă. Cu toate acestea, este important că tehnologia această există şi cu siguranţă în viitor va fi ceva absolut normal să-ţi conduci maşina cu smartphone-ul.


Poate te intereseaza si