Ce se întâmplă cu cei 10 dolari plătiți pentru Apple Music?

Când Apple va lansa platforma de streaming audio, Apple Music, vei avea 3 luni gratuite pentru a folosi acest serviciu. După cele 3 luni vei fi nevoit să plătești 10 dolari pentru a te bucură de acest serviciu și vei avea parte de toată muzica pe care ți-o dorești. Însă mai mult de 7 dolari din cei 10 plătiți de ține se duc la compozitori, artiști, case de discuri etc.

Un procent foarte mare, mai exact 70% din banii pe care tu îi plătești, se vor duce la casele de discuri și la artiști. Aceste lucruri nu au fost știute până acum, când Robert Kondrk și Eddy Cue, au făcut publice aceste informații. Mai mult de atât, se pare că acest procentaj este valabil doar în SUA, iar în afară acestui stat se vor duce 73% din bani către artiști.

În timpul celor 3 luni de activitate gratuită, Apple a reușit să convingă creatorii de muzică să renunțe la anumite taxe, serviciul fiind gratuit în primele 3 luni. Ceea ce a reușit Apple este o performanță, mai ales că nimeni nu lucrează pe gratis zilele acestea. Însă acest lucru este datorat procentajului mare pe care Apple îl va aloca mai târziu artiștilor.

Spotifu, competitorul direct pentru Apple Music, plătește artiștii pentru fiecare melodie, chiar și când serviciul era trial. Într-un fel, această mișcare făcută de Apple va afecta și Spotify într-un mod direct. Cum vor decurge lucrurile vom aflăm mai bine după ce vor trece cele 3 luni de trial. Apple Music vrea va lansa la sfârșitul lunii.


Poate te intereseaza si