Urmeaza sa se lanseze ios 9, acesta va functiona bine si pe modelele vechi

Săptămâna trecută, Apple a dezvăluit noul sistem de operare iOS 9 la WWDC. Noua versiune iOS vine cu foarte multe caracteristici noi şi multe schimbări!

Nu toate caracteristicile cu care vine noul iOS sunt însă noi şi originale. Unele par a fi inspirate de la Android, dar asta nu este un lucru tocmai rau! Iată care ar fi feature-urile care seamănă cu cele de la Android:

Proactive Assistant – Siri, asistentul digital de la Apple, acţionează ca Proactive Assistant în iOS şi le aminteşte utilizatorilor când au o întâlnire, crează reminder-uri automate pentru mailuri şi multe altele. Deşi este inspirat de la Google Now, Siri Proactive Assistant este mai performant din anumite puncte de vedere. Poate identifica numerele de telefon ale celor care îţi trimit email, iar când te va suna îţi va apărea numele lor pe ecran.

Modul low-power – autonomia bateriilor iPhone-urilor şi a iPad-urile va fi extinsă. Cu noul iOS9 viaţa bateriilor va fi extinsă cu o oră datorită optimizărilor. În plus, Apple a introdus modul low-power, care prelugeşte viaţa bateriei cu până la 3 ore. Această caracteristică este asemănătoare cu modul Power Saving, pe care Google l-a introdus cu Android Lolipop. Apple s-ar fi inspirat şi din modul Extrem Power Saving, care se regăseşte la anumite dispozitive Android, care asigură o autonomie de 24 de ore în condiţiile în care bateria este la 10%.

Majuscule – cu noul iOS 9 utilizatorii vor putea să schimbe caracterele şi să scrie cu majuscule folosind tasta Shift. Această caracteristică este prezentă pe telefoanele Android de foarte mult timp şi este curios faptul că până acum Apple nu a introdus-o.

Spotlight – aceasta funcţie, susţinută de Siri, le oferă utilizatorilor sugestii relevante despre ceea ce au nevoie. Poate să caute printre contacte, mesaje şi alte aplicaţii. Această funcţie este asemănătoare cu Google Now, care rulează pe Android, şi va oferi utilizatorilor informaţii despre vreme şi poate să facă nişte calcule simple.

Aplicații & Diverse – iOS va avea Note, Apple Maps, căutare in Setări, exact ca la Android. Cu Note utilizatorii pot să îşi facă liste, să adauge poze. Apple a updatat Apple Maps în iOS 9 şi a adăugat suport pentru transportul public. La fel ca Google care a adăugat un buton de căutare în meniul de la Setări, Apple a făcut la fel.

Ce părere ai despre iOS 9?


Poate te intereseaza si