wi-fi technology

Oamenii de ştiinţă încearcă să găsească o soluţie pentru a înlocui cablurile de alimentare cu o sursă de energie prin Wi-Fi.

Deja există acumulatoare Wi-Fi care în câteva minute îţi încarcă telefonul sau smartwatch-ul. Acum marea provocare este să se găsească o metodă de a alimenta dispozitive cu energie prin wireless.

Cei de la Universitatea din Washington, Seattle and Sensor Systems Lab, au reuşit să facă asta folosind un router wirelss standard. Proiectul se numeşte Power WiFi şi foloseşte tehnologia care se regăseşte în routere şi dispozitive cu capabilitate Wi-Fi.

Router-ul a fost setat să transmită un semnal zgomotos, la o rată de putere consistentă, pe care dispozitivele, un webcam și un senzor de temperatură, au fost capabile să îl utilizeze ca o sursă de energie. Experimentul nu a fost foarte eficient, dar camera pe care au folosit-o a avut suficientă energie pentru a face o fotografie după 35 minute de încărcare prin Wi-Fi.

Desigur, acest sistem de încărcare nu este destinat dispozitivelor care funcţionează alimentate la sursa locală de energie. Acest sistem este destinat dispozitivelor cu consum redus de energie.

O să mai dureze mult până când acest sistem va deveni eficient, dar este totuşi un subiect foarte interesant. Ideea de a exploata semnalele WiFi ca o modalitate de a alimenta pasiv dispozitive s-a mai discutat şi cercetătorii mai au mult de lucrat la acest proiect. Peste câţiva ani, însă, cu siguranţă tehnologia se va dezvolta şi dispozitivele se vor încărca prin wireles.


Poate te intereseaza si