facebook

Facebook ne va face recomandări mai bune in News Feed!

Algoritmii din News Feed-ul Facebook sunt atât de complexi încât sunt în stare să calculeze durata pe care o petrece uitându-ne la o simplă poză. Cum altfel credeți că Facebook este în stare să ne recomande fix lucrurile de care avem nevoie? Acesta calculează fiecare mișcare pe care o facem, ne înregistrează în baza de date locațiile în care ne dăm check-în, paginile cărora le dăm like și inclusiv conversațiile.

“Sunt momente în care utilizatorii vor să fie la curent cu noutăți importante, iar atunci poate nu comentează și nici nu dau like acelei postări. De aceea calculăm timpul petrecut de o persoana la o anumită postare și vom ști de ce este aceasta interesata”. Cam asta a spus 2 ingineri Facebook, Ansha Yu and Sami Tas.

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că dacă nu vrei să mai vezi poze cu pisicuțe sau bebeluși nu trebuie să te mai uiți la ele. Trebuie doar să faci scroll și să uiți de ele și să petreci mai mult timp urmărind ceea ce îți place. Astfel Facebook va ști ce să îți recomande pe viitor. Această funcție este deja activă și ar trebui să vezi rezultatele în maxim o săptămâna.


Poate te intereseaza si