Android M împrumută o parte din funcțiile cu care vine iOS.

Android M și iOS 9 sunt cele mai importante update-uri pe care telefoanele cu Android, respectiv iPhone-urile le-au așteptat atâta timp.

Android M a fost prezentat de Google la sfârșitul lunii mai, în cadrul evenimentului Google I/O, în timp ce Apple a prezentat în această săptămână noul iOS 9, care este momentan disponibil doar în varianta beta.

Cu toate acestea, nu este deloc greu să ne dăm seama că atât Google cât și Apple, pentru cel mai important update de până acum, nu au mai pus accent atât de tare pe design, ci pe nevoile utilizatorului, oferindu-i o autonomie mai bună a bateriei și optimizând mai bine performanțele.

Android M împrumută 6 funcții de la iOS:

1. Permisiunea pentru instalarea anumitor aplicații – dacă până acum aplicațiile pe care doream să le instalam pe telefon se instalau direct fără a fi nevoie de permisiunea noastră, la Android M aplicațiile vor cere anumite permisiuni, lucru care la iOS se întâmplă de ceva timp.

android m

2. Bară specială pentru butoanele Copy, Paste, Cut – dacă până acum ne apărea o bară intuitivă la marginea ecranului, odată cu Android M vom avea o bară ca la iOS care să conțină butoanele copy, paste, cut.

bara-copy-paste-cut-android-m

 

3. Suportul nativ pentru scanarea amprentelor – aceasta este una dintre funcțiile noi importante cu care Android M vine. Apple folosește Touch ID-ul începând cu iPhone 5s.

suport-nativ-touch-id

 

4. Păstrarea notificărilor importante – dacă Google abia începe să folosească acest lucru, Apple îl utilizează din 2013.

android-m-imprumuta-functii-de-la-ios_3

 

5. Do Not Distrub – dă alarmele pe silence și închide telefonul dacă cineva te sună de cel puțin două ori în 3 minute.

android m dnd

 

6. Suport MIDI

midi-suport


Poate te intereseaza si