Apple a dezvăluit pe 8 iunie la WWDC noua aplicaţie îmbunătăţită Siri, cu o caracteristică context-sensibilă care se numeşte Proactive.

În timpul evenimentului de lansare a sistemului de operare iOS9, Apple a prezentat şi noile îmbunătăţiri pe care le-au adus lui Siri, precum şi o nouă caracteristică reată pentru a îmbunătăţi experienţa, Proactive.

Siri are o nouă interfaţă, este mai uşor de folosit şi a devenit mult mai inteligentă. De exemplu, atunci când întrebi despre nişte fotografii dintr-o anumită perioadă, Siri le va deschide în aplicaţia Photos.

Memento-uri sunt mult mai contextuale, Siri pare că înțelege ceea ce faci și aplicațiile pe care le utilizezi. Dezvoltatorii vor primi, de asemenea, acces la un API pentru a integra “search” în aplicațiile lor, cu link-uri direct la aplicaţiile lor și link-uri înapoi la rezultate căutării.

Proactive este o extensie, care utilizează date contextuale despre locația ta, conexiuni și timp. Poate adăuga automat invitaţii în caledar, să-ţi arate ce piesă se auzea în Music atunci când ţi-ai deconectat căştile. Proactive poate să caute adresele de mail sau numerele de telefon, îţi poate sugera care sunt oamenii pe care ţi-ar plăcea să îi contactezi sau ce aplicaţii vrei să porneşti, ţinând cont de tot ce ai făcut în ziua respectivă. Deasemenea, îţi oferă informaţii şi despre trafic. Toate aceste date nu sunt asociate cu ID-ul tău Apple, nu sunt share-uite cu Apple sau serviciile de la terţi, ci sunt anonimizate cu un identificator aleator.


Poate te intereseaza si