Apple a prezentat iOS 9

Apple a avut în această seara 08.06.2015, un eveniment special pentru dezvoltatorii de aplicații. Nu au lipsit nici update-urile pentru sistemele de operare iOS 9, Watch OS 2.0, OS X El Capitan dar și funcții deja prezente.

1. Siri

Siri pe iOS 9

Prima funcție din iOS 9 care a fost prezentată este Siri. Aceasta a primit un update iar acum este cu 40% mai exactă atunci când oferă utilizatorului răspunsuri. Viteza este un alt punct la care Siri primește o îmbunătățire, 44% este procentul cu care acum Siri poate să ofere rezultate mai rapid.

5%, rata de eroare a asistentei virtuale instalată în iOS, aceasta oferă 1 miliard de răspunsuri în fiecare săptămână.

Updateul adus, îți permite să poți efectua căutări cu ajutorul asistentei prin librăria foto.

Aplicația de e-mail pe iOS 9, ne permite să adăugăm imediat invitațiile în aplicația Calendar la deschiderea unui mail.

2.Apple Pay

Apple Pay se lanseaza si in Marea Britanie

Marea Britanie primește în această vară acces la aplicația de plăți. Majoritatea băncilor din regat vor avea acces în platformă. Passbook își schimbă numele în Wallet iar în el sunt înregistrate toate cărțile de credit, bilete sau voucere.

3.Notes

ios 9 notes

Aplicația Notes (notițe) are acum noi opțiuni pentru a introduce conținutul text. Se vor putea formata textele și separat de aplicație se pot crea și schite rapide pentru a fi introduse mai ușor în notițe.

4.Apple Maps

Apple Maps are suport pentru transportul public

Aplicația de hărți ce a luat locul celei de la Google, are peste 5 miliarde de cereri săptămânal de la utilizatorii de iPhone, iPad. Google Maps în comparație are de 3.5 ori mai puține cereri. Alta noutate o reprezintă informatiile pentru cei care folosesc transportul în comun Transit sau direcții pentru rute de transport. Această funcție momentan funcționează doar pentru anumite locații din lume. Țara noastră nu se afla pe această listă cu locații, SUA și China sunt primele.

5. News

iOS 9 va avea o aplicație specială pentru știri. Alternativa pentru Flipboard se numeste News, și va lua locul aplicșiei Newsstand și va oferi înformații de la publicațiile online.

6. MultiTasking ul se schimbă complet!

Multitaskingul devine aproape la fel de ușor precum îl cunoaștem  pe calculator. Noul multitasking pentru iOS a fost exemplificat pe iPad însă disponibil și pentu iPhone 6 are funcții ca:
SlideOver, Split View, and picture-in-picture.

Primele două sunt destul de clare dar picture în picture din punctul meu de vedere este vedeta. Sunt multe momente când rulezi alte aplicații și dorești să ai o fereastă deschisa cu un video care să ruleze. Până acum nu puteai acest lucru însă acum se poate.

7. Low Power Mode

ios 9 mareste  autonomia telefoanelor iphone si introduce functia low power mode
via: PhoneArena.com

Cu noua funcție produsele Apple, cu iOS 9, vor avea la dispoziție până la 3 ore în plus până la descărcarea completă. Un alt plus este faptul că iOS 9 a fost rafinat iar consumul de energie optimizat. Acest upgrade aduce o oră în plus pentru utilizarea zilnică.

8. Actualizare iOS OTA

Despre iOS 9

Update-ul la iOS 8, a dat multe bătăi de cap celor care au dorit să facă upgrade la sistemul de operare. Apple a înteles acest lucru iar pentru iOS 9 este nevoie de doar 1.3 GB spatiu liber pe device-ul tau.

iOS9 o să fie disponibil pe tablete începând cu modelul iPAD 2 și iPhone 4S. Pentru moment, vor exista variantele Beta, dar probabil noul sistem de operare se va lansa odată cu noul iPhone 6S

9.Appstore

App Store, magazinul de aplicatii Apple a ajuns la peste 100 de miliarde de downloaduri

Magazinul de aplicații disponibil pe dispozitivele Apple a ajuns la peste 100 de miliarde de download-uri a aplicațiilor disponibile. O cifra istorică ce merită sărbătorită de compania din Cupertino. La fiecare secunda 850 de aplicații sunt descărcate de utilizatorii iOS.

10. Watch OS2.0

App store a inregistrat peste 100 de miliarde de downloaduri ale aplicatiilor

Ceasul celor de la Apple pentru care urmează să postăm curând un review a ajuns deja la a doua versiune. Photo Face este noua funcție prin care posesorii de ceasuri smart Apple pot să utilizeze wallpaper-uri direct în ceas iar acestea trebuie să fie disponibile în telefon.
Night Stand Mode, funcția prin care poți să vezi ceasul, alarma sau data atunci când ceasul este la încărcat lângă pat.

Aplicația mail permite acum răspunderea la mesaje dar și marcarea ca fiind citite sau necitite sau stergerea direct de pe ecranul ceasului.

11. Apple Music

Apple a lansat serviciul Apple Music

Finalul serii a adus lansarea noului serviciu de muzică online, Apple Music. Lansat impreună cu Beats, Apple Music este nu doar un serviciu de muzica online ci și o platformă pentru artiști cât și fanii radio-ulor online. Beats 1 este numele radio-ului online lansat la wwdc 2015 de Apple. Acesta va avea o viziune total diferită despre modul în care se alege muzica sau se concep playlisturile. Cu 3 studio-uri în New York, LA și Londra, Beat 1 se anunță un radio online foarte competitiv.

Costul lunar al serviciului de muzica online este de 9.99 dolari per utilzator sau 14.99 dolari pentru utilizarea în familie cu maxim 6 membrii.

Serviciul devine activ in peste 100 de tări din 30 Iunie 2015, împreună cu noul iOS 8.4. Utilizatorii de Windows și Android nu au fost uitați, serviciul pentru ei se va lansa în toamna lui 2015.

Poate te intereseaza si