Am un ( Android sau iPhone, alegerea ta) si inca rulez (versiunea veche a sistemului de operare). Cand o sa primesc si eu un update la (noul sistem de operare)?

-Sincer ?
-Toata lumea de pe internet !

Draga toata lume,

Update-urile de OS, in cazul Android-ului, au fost complicate inca de la conceptia smartphone-urilor.Cand lucrurile au tendinta de a fi putin mai simple in tabara Apple, de fapt sunt cateva indicii care te vor ajuta sa-ti creezi o idee generala atunci cand telefonul tau va primi un nou sistem de operare (OS).

Nota:  Nici noi nu avem informatii privilegiate , evident, nu putem furniza datele de lansare concrete. Deobicei, datele de lansare pentru actualizari de sistem nu sunt cunoscute cu siguranta pana cand acestea ies la iveala.  Va vom orienta in directia cea buna, dar exista intotdeauna o oarecare incertitudine.

 

 

Evident, Android-ul are o problema mai mare cu update-urile decat orice alta platforma ca urmare a diferentelor dintre modele, configuratia hardware si a companiilor implicate in proces. Cea mai buna sursa de informare pare a fi producatorul hardware in sine. Retine bine ca orice data de lansare promisa se poate schimba si depinde de telefonul pe care il detii, nu poti intotdeauna sa primesti un raspuns clar.

Mai jos ai o lista unde poti gasi informatii despre disversi producatori:

  • Motorola: Unealta aceasta iti ofera informatii despre update-uri pentru fiecare model si retea.
  • Sony: Blog-ul companiei uneori mai ofera informatii despre update-uri ce urmeaza sa apara, sau poti sa gasesti informatiile in pagina “Software Update”.
  • HTC: Compania are o pagina cu statusul update-urilor, care iti arata informatii privind software-ul care urmeaza sa vina insa si cel pe care il detii tu in prezent.
  • Unii producatori ca Samsung si LG nu au pagini dedicate cu informatii despre statusul update-urilor. Poti sa fii la zi cu stirile urmarindu-le conturile de socializare(probabil o sa primesti si o gramada de reclame) sau blog-urile de specialitate care posteaza update-urile dispozitivelor.

iOS

Cand vine vorba de asteptat un update al sistemului de operare (OS), la utilizatorii de iOS nu e o problema chiar asa de grava precum la utilizatorii Android  care nu stiu cate de mult sau de putin va dura lansarea OS-ului. Asadar, daca vrei sa stii cand vei avea in mana noul sistem de operare si cum va arata acesta poti gasi unele conceptii pe care te poti baza si iti poti crea o ideea despre ce e pe cale sa apara.
In cazul iOS-ului poti verifica daca acest este disponibil foarte usor accesand Setari>Despre>Actualizari Software(RO)  sau  Settings>About>Software Updates (EN) .

In istoria Apple, acesta a anunta noul sau sistem de operare la Conferinta Mondiala a Dezvoltatorilor (WWDC) in iunie in fiecare an( anul acesta evenimentul este plasat pe 2-6 iunie).

Exista insa si o opozitie, daca sunteti cu adevarat interesat : programul de dezvoltator. Daca mergi pe calea aceasta costurile sunt destul de bune 99$/an. Poti sa te inscrii si sa devii dezvoltator si sa ai acces mai devreme la update-urile iOS. De exemplu, iOS 7 a fost disponibil dezvoltatorilor anul trecut exact in ziua in care a fost anuntat. Exact cu 100 de zile inainte de a fi lansat catre publicul larg.

A fost intotdeauna frustrant stiind ca este un telefon acolo care are caracteristici pe care nu le poti accesa inca. In felul in care dispozitivele mobile sunt updatate nu putem face prea multe niciunul dintre noi decat sa asteptam ca versiunile sa iasa la iveala. Din fericire cu cativa ani de istorie si conceptii din trecut, stim macar unde sa cautam semne ce dau de inteles ca acestea sunt pe cale sa apara.

 

 

Poate te intereseaza si