Tool nou pentru artisti de la Youtube

Vei afla unde va avea următorul concert artistul tău preferat direct de pe Youtube.

Youtube este cea mai mare platformă de conținut video din toată lumea. Fie că vrei să te faci remarcat sau vrei să câștigi niște bani din munca depusă de tine, Youtube te ajută să crești. Fie clipul tău devine viral și te poți îmbogății peste noapte de pe urma numărului de vizionări, fie te ajută pe ține, că artist, să te faci remarcat.

Și pentru Youtube este o platformă atât de mare ce poate influența lumea destul de repede, noua funcție Music Insights îți va oferi informații despre artistul sau trupa ta preferată, precum locurile unde va concerta, cele mai populare melodii în diferită țări sau regiuni și multe altele.

Cu noua funcție nu doar că te ajută pe tine, însă ajută și artistul. Acestuia îi poate oferii informații despre locurile unde ar avea succes dacă ar concerta, în funcție de numărul de accesări dintr-un loc. Sau poate încuraja radiourile să difuzeze o melodie dacă aceasta este populară într-o regiune anume.

youtube

Și deși numărul de vizualizări de pe pagina oficială a artistului sau casei de discuri arată cât de mult este apreciat, sunt persoane care reupload-eaza melodia sau videoclipul, iar acesta din urmă strânge un anumit număr de vizualizare care, de fapt, ar trebui să se ducă pe pagina oficială. Youtube Music Insights îi aduce la cunoștință acest fapt și aduga și respectivele views-uri la numărul total.

Însă aceste lucruri nu sunt tocmai noi. Spotify sau Pandora au aceste funcții implementate, însă oficiali ai Youtube ai ținut să precizeze că Youtube este o platformă globală cu utilizatori din toată lumea, în timp ce Spotify și Pandora nu trec de 80 de milioane de utilizatori.

Google/Youtube dispune și de alte funcții care te pot pune în contact indirect cu artistul sau trupa ta preferată, funcții precu Info Cards sau Fan Funding, însă sunt disponibile doar în anumite țări.


Poate te intereseaza si