Google vrea să le ofere utilizatorilor o experienţă mai bună şi cu noul Android M aceştia nu vor mai avea probleme cu procesul de backup şi restore, care până acum era cam “brutal”, scrie droid-life.com.

Astfel, cu noul Android M se va face backup automat la datele şi setările aplicaţiilor instalate pe telefon. Dezvoltatorii pot să aleagă cât de multă informaţie vor salveze pe Google Drive, pentru că altfel Google face backup şi apoi criptează totul.

Conform documentaţiei Android M “Auto Backup for Apps”, salvarea acestor informaţii este gratuită atât pentru utilizatori, cât şi pentru dezvoltatori. Stocarea datelor se face pe Google Drive şi utilizatorii pot salva până la 25 MB.

Backup se face automat o dată la 24 de ore, când dispozitivul este inactiv, la încărcat şi conectat la Wi-Fi. În timpul restaurării, datele salvate se copiază în folderul noii aplicaţii.

Aşadar, acest proces de backup trebuie configurat doar în cazul în care dezvoltatorii vor să limiteze stocarea anumitor fişiere. Google  face backup automat pentru toate aplicațiile, dar dezvoltatorii pot decide să excludă fișiere. Mai trebuie precizat că Google nu va face backup la temp files şi cache.


Poate te intereseaza si