Viitorul sistem de operare pentru telefoanele cu Android, versiunea Android M se pare că va rezolva problema aplicațiilor ce rulează în background și consumă de multe ori inutil bateria.

O problemă majoră pe care a întâlnit-o Android L a fost autonomia scăzută, deși Google s-a lăudat că aceasta ar trebui să fie net superioară.
Acum ne promit același lucru împreună cu noul Android M. App Stanby Force este o aplicație care are grijă ca programele pe care nu le folosim atât de des să între într-un fel de stand-by.

Această aplicație monitorizează celelalte aplicații din telefon și va află care dintre ele sunt folosite mai des și care nu. În funcție de acest criteriu le va sorta în așa fel încât, cele care nu sunt folosite o perioadă să nu mai fie active. Astfel se reduce durata de viață a bateriei.
Mai pe scurt, dacă nu folosiți Facebook-ul o perioadă (pare imposibil, dar să ne imaginăm totuși), App Standby Force o va recunoaște ca fiind inactivă și o va trece într-un mod de standby și nici nu va mai consuma date sau alte resurse.

Aplicațiile vor “reveni la viață” în momentul în care telefonul sau tableta se încărca și aveți posibilitatea de a le sincroniza o data pe zi. Și conform ultimelor zvonuri s-ar putea să putem chiar noi să selectăm manual aplicațiile pe care nu le folosim atât de des. Google nu a menționat nimic despre această aplicație, însă ne-a dat de înțeles într-un clip video.

5 funcții cheie la Android M

Poate te intereseaza si