Nvidia lanseaza Geforce GTX 980 Ti

nVidia a lansat la Computex, chiar în prima zi, placa GeForce GTX 980 Ti, sau un GeForce Titan X mai accesibil și puțin mai slăbuț. Această placă dorește să fie un model accesibil cu performanță mai mult decât puternică pentru prețul cerut, și credem noi că reușește de minune.

GTX 980 Ti are la bază același procesor grafic întâlnit și pe GTX Titan, adică Maxwell GM200. Este realizat la TSMC în procesul de 28 nm. Și pentru că este același procesor grafic de pe Titan X, pentru a reduce costurile, nVidia a dezactivat câteva module, nascunduse astfel aceata placă.

Ce înseamnă asta? Că placa de față are 2816 SP, 96 ROP-uri și 176 UT. Frecvența de bază este de 1 GHz, însă se poate OC destul de mult, performanțele crescând semnificativ.

Mai aflați că dispune de 6 GB de memroie GDDR5 pe 384 bits, și față de GeForce GTX 970, această memorie poate fi total accesată la viteză maximă.

Înafară de procesor, placa de față are un boost de 75 Mhz, la fel ca pe GeForce Titan X, încă o dovadă că se aseamănă foarte mult. Chiar și cooler-ul este același, inclusiv ca dimensiuni.

Are nevoie de alimentare separată, 8+6 pini, folosește portul PCI-E 3.0, dar poate rula fără probleme și pe 2.0. Consumă 250W în Full Load, dispune de 1 x DVI, 2x HDMI și 3 x DP 1.2.

Comparativ cu modelul anterior 980, aceasta aduce un spor de performanță de 21%. Iar față de GeForce GTX 970 este cu 26% mai puternică.


Poate te intereseaza si