China is adding facial recognition to its ATMs

China introduce recunoaşterea facială pentru ATM-uri.

China face tot ce îi stă în putinţă să producă tot de ce are nevoie în ţară şi să nu apeleze la servicii străine. Aşa stau lucrurile şi în cazul tehnologiei şi se pare că China vrea să devină prima ţară din lume care introduce bancomatele cu recunoaştere facială.

Scopul introducerii recunoaşterii faciale constă în reducerea infracţionalităţii. Tranzacţiie la ATM-uri ar fi mult mai sigure dacă faţa persoanei care retrage bani se potriveşte cu cea a titularului de cont. Totuşi, există riscul ca cineva să te ameninţe în timp ce scoţi banii de la bancomat, deci această nouă funcţie este valabilă doar în cazul în care ţi se fură cardul. Atunci, hoţul, chiar dacă îţi ştie PIN-ul, nu poate să-ţi goleasca contul.

Până una alta, ce este sigur este că China îşi doreşte să introducă recunoaşterea facială, iar sistem este în curs de dezvoltare şi este testat la Universitatea Tsinghua din Beijing, in colaborare cu  firma de securitate Tzekwan Technology.

În prezent ATM-urile din China se bazează pe tehnologia companiilor străine. O dată cu introducerea recunoaşterii faciale, China va produce primul ATM propriu, pe care probabil îl va exporta.

Acesta nu este primul plan al Chinei cu recunoaşterea facială! La sfârşitul acestui an, Academia de Ştiine va lansa o aplicatie de recunoaștere facială și are deja o bază de date de peste 50 de milioane de feţe.


Poate te intereseaza si