Cumpetul Apple 1 a fost aruncat la gunoi de o femeie din Statele Unite. Valoarea acestuia fiind de 200.000 dolari.

Apple 1, un calculator extrem de rar a fost aruncat la gunoi de o doamna din California. Cu o valoare de 200.000 de dolari, femeia a comis probabil cea mai mare greșală a vieții sale și totuși o să primească jumătate din sumă după ce calculatorul a ajuns la o licitație.

 Acest articol se poate încadra lejer la categoria fail-ul săptămânii. O femeie din SUA, California a aruncat la gunoi primul PC Apple construit chiar de mâinile lui Steve Jobs, Steve Wozniak și Ron Wayne în 1976. Cum de s-a putut întâmplă așa ceva?
 După ce angajații centrului de reciclare din Silicon Valley au găsit PC-ul, aceștia au căutat-o pe femeie pentru a se lămuri cum a ajuns să arunce la gunoi un PC atât de rar.  Femeia spune că a găsit PC-ul în timp ce făcea curățenie în garajul soțului. Aceasta a crezut că este o simplă vechitură și a aruncat-o la gunoi.
 Apple 1 costa la vremea respectivă 600 de dolari și venea cu doar 4KB de memorie. Doar 200 de modele au fost fabricate. După ce acesta va ajunge într-un muzeu, membrii companiei de reciclare vor înapoia 50% din contravaloarea PC-ului femeii ce l-a aruncat.  Apple 1 valoreaza in prezent 200.000 de dolari.

Iata cum arată și cum funcționa Apple 1

Ce părere ai despre acest prim computer produs de Steve Jobs și compania?

Poate te intereseaza si