demo day innovation labs 2015

Vitabox.me, Eskimo și Coinfetti sunt prototipurile care au captat atenția juriului și imaginația publicului de la Innovation Labs 2015.

Seara de 25 mai a vibrat de emoții, entuziasm și curiozitate: participanții Innovation Labs 2015 și-au prezentat pe scenă și la stand prototipurile de produse IT dezvoltate în ultimele 3 luni alături de mentorii lor, în cadrul evenimentului Demo Day ce a marcat finalul programului. După discuții animate,  juriul a ales cele 3 produse premiate dintre cele 24 ajunse în finală. Innovation Labs 2015 a debutat în luna martie cu un Hackathon desfășurat simultan în București și Cluj în care au intrat 73 de echipe ce s-au bucurat de susținerea partenerilor programului: Orange, Carrefour România, Romanian-American Foundation și Microsoft YouthSpark. Innovation Labs oferă tinerilor pasionați de tehnologie șansa de a-și crește propriile idei într-o comunitate bogată în inspirație și experiență de antreprenoriat tech.

Premiul „Best Business” a fost câștigat de Vitabox.me, aplicația pentru pasionații de fitness ce propune planuri de suplimentare nutrițională în funcție de obiceiurile de antrenament ale fiecărui utilizator. Vitabox.me a semnat deja un contract cu un lanț internațional de centre fitness, dovedind capacitatea de a estima piața și nevoile utilizatorilor, precum și un produs gata pentru lansare.

vitabox.me

Echipa Eskimo a revendicat premiul „Best Product”. Eskimo este genunchiera smart care îi ajută pe schiori să prevină din timp accidente sau mișcări potențial periculoase în timpul coborârilor, ajutându-i să își corecteze poziția, prin intermediul unei aplicații de smartphone. Produsul a dovedit capacitatea de a rezolva o problemă reală și neadresată pe piața de echipamente și gadget-uri sportive până în prezent.

eskimo

Premiul „Best Pitch” a fost luat acasă de tinerii care au dezvoltat produsul Coinfetti – soluția de convertire automată din bitcoins (monede virtuale) în monedă fizică, instant, pe cardul de debit al utilizatorului. Prezentarea Coinfetti, pe lângă explicarea unui concept tehnic pe înțelesul tuturor, a energizat sala și a stârnit ropote de aplauze.

Best Pitch - Coinfetti

Poate te intereseaza si