Săptămâna aceasta la Google I/O va fi prezentat noul Android M care va vine cu caracteristici noi pentru platforma mobilă de la Google, inclusiv noi update-uri pentru dispozitivele Nexus.

Telefoanele şi tabletele Nexus au fost mereu primele dispozitive care primesc update-urile Android, dar de data aceasta nu toate se vor bucura de noua versiune a sistemului de operare. Ba chiar, unele dispozitive nu se potrivesc deloc cu Android M şi nu vor beneficia de noile update-uri,

Android Police scrie că nu toate dispozitivele Nexus vor fi update cu Android M. Google garantează updatarea majoră a sistemului pentru dispozitivele Nexus de doi ani şi patch-urile de securitate pentru trei ani de la data lansării. Patch-urile de securitate sunt garantate cel puţin 18 luni de la cumpărarea din Google Play Store.

Asta înseamnă că multe dispozitive Nexus nu vor primi update pentru Android M, este vorba despre Nexus 4, Nexus 10 li Nexus 7 (2012). Acestea vor primi totuşi patch-uri de securitate, cel puţin până în vară pentru Nexus 7 şi până la începutul anului 2016 pentru Nexus 10.

Nexus 7 (2013) va primi update pentru sistem până în vară şi cel pentru securitate până în vara lui 2016. Nexus 5, Nexus 6 şi Nexus 9 vor primi update pentru Android M când se va lansa în toamnă, iar patch-ul de securitate după asta. Nexus 6 şi Nexus 9 vor mai mai primi suport şi pentru Android N.

Google va lansa noile update-uri pentru Nexus săptămâna aceasta la Google I/O.

Poate te intereseaza si