Urmeaza sa se lanseze ios 9, acesta va functiona bine si pe modelele vechi

Cu doar câteva săptămâni înainte de WWDC, noi detalii apar despre noul sistem de operare iOS 9 de la Apple.

Potrivit unui articol publicat de 9to5Mac, se pare că Apple va optimiza sistemul de operare iOS 9 şi pentru celelalte dispozitive mai vechi. Compania din Cupertino va oferi suport pentru dispozitivele bazate pe A5 SoC, a cincea generaţie iPod Touch, iPad Mini, a treia generaţie Apple TV, iPhone 4s şi iPad 2.

Dacă această informaţie este adevărată, asta înseamnă că acesta este cel mai longeviv software de update de la Apple. În mod normal, iOS oferă suport pentru 4 generaţii de iPhone, dar iOS 9 ar putea oferi suport pentru toate dispozitivele începând de la cele lansate din 2011 până la cele care au fost introduse abia anul acesta.

De obicei update-uri de la noile sisteme de operare iOS au funcţionat foarte greu pe dispozitivele vechi, iOS 7 a fost un coşmar pentru iPhone 4, iar iOS 8 nu s-a comportat nici el mai bine. Din acest motiv, Apple încearcă să rezolve această problemă cu iOS 9, care se pare că va fi optimizat şi va funcţiona corect pe toate dispozitivele.

Apple va da startul cu o versiune mai uşoară a sistemului de operare şi pe parcurs va introduce caracteristici noi. Astfel, deşi nu vor beneficia de toate caracteristicile, cei care au dispozitive vechi tot se vor bucura de câteva îmbunătăţiri, schimbare API, actualizări de securitate. Apple va putea face şi alte schimbări pentru ca iOS 9 să funcţioneze pe toate aparatele, precum reducerea mărimii aplicaţiilor, mutarea în iCloud Drive, blocarea accesului la fişierele de sistem (această iniţiativă se numeşte rootless şi înseamnă că utilizatorii nu au acces la root), suport pentru reţele wireless de încredere.

Mai multe detalii despre noul sistem de operare de la Apple vom afla la evenimentul WWDC, care va avea loc în iunie.


Poate te intereseaza si