Blackberry este posibil sa fie vandut

De câţiva ani BlackBerry se chinuie să supravieţuiască şi în tot acest timp mai multe companii aşteaptă momentul potrivit pentru a cumpăra gigantul canadian.

Compania BlackBerry, care mai demult se numea Research In Motion Limited (RIM), este în proces de rebranduire în acest moment şi este în continuare vânată de câteva companii destul de mari, care vor să o achiziţioneze.

Potrivit unor zvonuri, companii precum Xiaomi, Huawei, Lenovo  sunt interesate să cumpere brandul, asta mai ales după profitul pe care BlackBerry l-a înregistrat în prima parte a acestui an. Microsoft a apelat chiar la companii specializate în investiţii să evalueze afacerea potenţială.

Acum ceva timp când Lenovo era interesată de BlackBerry, John Chen, CEO BlackBerry, susţinea că gigantul canadian nu este de vânzare. Recent, John Chen s-a întâlnit cu şefii de la Xiaomi, dar a declarat că nu a discutat despre o posibilă preluare.

În urmă cu doi ani, Lenovo a făcut o ofertă de un miliard de dolari pentru BlackBerry, dar acum, având în vedere profitul de anul acesta, preţul a crescut considerabil.

În ciuda tuturor acestor speculaţii, este greu de crezut că Chen va renunţa la BlackBerry, mai ales că se prevede o creştere potenţială în următoarele 18 luni.


Poate te intereseaza si