S-a lansat un nou iMac si un nou Macbook pro cu force touch

Apple a lansat câteva Mac-uri noi, disponibile în Apple store. printre dispozitivele lansate se numără şi Retina MacBook Pro cu Force Touch şi un iMac la preţ accesibil. Toate dispozitivele sunt echipate cu procesoare Intel Core i5 şi Core i7.

Phil Schiller, şeful departamentului de marketing de la Apple, a spus că noul MacBook de 13 inch funcţionează senzaţional cu Force Touch. “Azi suntem încântaţi să vă prezentăm MacBook Pro de 15 inch cu display Retina, trackpad Force Touch, spaţiu de memorie care garantează viteză, o baterie cu o durată de viaţă mai mare”, a mai declarat el.

În plus faţă de Force Touch cu Taptic Engine, noul MacBook de 15 inch are procesor Intel Core i7, 2.2 GHz, Iris Pro Graphics, 16GB RAM şi memorie de stocare de 128GB. Preţul acestui dispozitiv porneşte de la 1.999 de dolari. Cei de la Apple susţin că bateriea oferă o autonomie de până la 9 ore de navigare pe net şi vizionare filme pe iTunes.

Cei care vor un calculator mai performant pot opta pentru o versiune mai puternică a MacBook-ului Pro de 15 inch. Acesta are 2.5GHz Core i7 chip, 512GB spaţiu de stocare, AMD Radeon R9 M370X GPU cu memorie 2GB  GDDR5 la preţul de $2,499.

Cele două modele sunt echipate cu chipuri de ultimă generaţie Haswell, şi nu ultimele chipuri Broadwell de la Intel aşa cum s-a speculat.

Dacă preferi să îţi cumperi un desktop, atunci poţi opta pentru un iMac 5K, la un preţ destul de accesibil. Calculatorul are display de 27-inch, procesor de 3.3GHz Intel Core i5, 8GB RAM, hard drive de 1TB şi grafică AMD Radeon R9 M290 la preţul de $1,999.

iMac-ul 5K de ultimă generaţie costă $2,299 şi este echipat cu procesor de 3.5GHz Core i5, 8GB RAM, a 1TB Fusion Drive şi grafică AMD Radeon R9 M290X.

Galerie foto:


Poate te intereseaza si