Meizu MX4 Ubuntu Edition s-a lansat oficial!

La începutul lunii martie, în cadrul lui Mobile World Congress, chinezii de la Meizu au prezentat un prototip de-a lui MX4 care nu îl va mai folosi pe Android ca și sistem de operare, ci pe Ubuntu.

După lungi așteptări, astăzi, chinezii l-au lansat pe Meizu MX4 Ubuntu Edition care are un preț de pornire de aproximativ 1799 yuani, adică 255 euro.

La fel ca și versiunea lui MX4 care rulează de pe Android, Ubuntu Edition vine cu un display e 5.36-inch 1920×1152, octa-core processor, camera principala de 20.7-megapixel, memorie RAM de 2GB  şi spaţiu de stocare de 16/32/64GB.

Spre deosebire de versiunea cu Android, butonul de sub ecran are doar rol de design, controlul fiind realizat exclusiv pe baza gesturilor făcute de utilizator pe display.

meizu mx4 ubuntu edition

Dacă vă veți întreba cum se face butonarea telefonul prin gesturi, trebui să știți că gestul de jos în sus va aduce pe display meniul principal, cel realizat din partea superioara a ecranului în jos va arăta notificările și setările, în timp ce gestul făcut de la stânga la dreapta pe display va activa bara laterală de aplicații. Navigarea prin meniul aplicațiilor face prin “swipe” de la dreapta la stânga.

Există chiar și un Ubuntu Store din care se pot descărca aplicațiile preferate.

Ți-ai cumpăra un astfel de telefon?


Poate te intereseaza si