Huawei se pare că s-a decis să își producă propriul sistem de operare. Chinezii vor intra în competiție directă cu Tizen, CyanogenMod plus alti jucători de pe piață.

A devenit o adevărată modă printre companiile de telefonie mobilă să îşi dezvolte propriile sisteme de operare. În prezent, Tizen şi CyanogenMod  se bucură din în ce de mai mult de succes, iar noul OxygenOS pentru OnePlus la fel! Iar acum se zvoneşte că şi Huawei ar dori să lansezeze un nou sistem de opeare.

Potrivit GizmoChina, Huawei lucrează de 3 ani la dezvoltarea sistemului de operare care se va numi Kirin. Acesta îi va permite companiei să dezvolte soft-uri care să se potrivească perfect cu dispozitivele companiei. Nu va fi o copie a Androidului, ci un sistem de operare complet nou pentru telefoanele mobile. Zvonul nu a fost deocamdată confirmat.

În altă ordine de idei, ceea ce se ştie sigur este că Huawei va construi următorul smartphone pentru Google Nexus. Compania din SUA vrea să cucerească piaţa din China, în timp ce Huawei vrea să îşi extină operaţiunile. Cu toate acestea, vestea că Androidul va avea un nou rival nu este tocmai bună pentru Google.

Conform aceleaşi surse, se pare că următorul telefon Nexus va avea ecran 5.7 inch Huawei Mate 8. Telefonul este încă în procesul de dezvoltare şi deocamdată nu se ştie cum va arăta.


Poate te intereseaza si