windows 10 informatii oficiale

Windows 10 va avea mai multe versiuni disponibile.

Microsoft lansează Windows 10 la sfârșitul lunii iulie, în 190 de țări și 111 limbi. Pentru că în ultimii ani, Microsoft s-a confruntat cu o mulțime de versiuni de Windows piratate, aceștia s-au gândit ca atunci când vor lansa versiunea de Windows 10, să ofere tuturor utilizatorilor noul Windows pentru a nu mai exista atât de multe variante piratate.

Microsoft Build 2015

Ieri, cei de la Microsoft au dezvălui pe blogul lor oficial versiunile lui Windows 10 care vor deveni disponibile imediat după lansare.

  • Windows 10 Home – pentru consumatorii casnici, cu functiile Desktop obișnuite și compatibilitate pentru PC/laptop și tablete 2 in 1. Windows 10 Home va integra Cortana și Microsoft Edge, funcția Continuum – pentru device-urile cu ecran sensibil la atingere, recunoaștere a feței și posibilitate de login prin scanarea irisului sau a amprentei userilor.
  • Windows 10 Mobile – versiunea va fi dedicată telefoanelor mobile inteligente și tabletelor de mici dimensiuni.
  • Windows 10 Pro -versiunea desktop pentru PC-uri/laptopuri și tablete convertibile în notebook-uri, va oferi o serie de funcții recomandate pentru business (small business) și este recomandat firmelor care utilizează CYOD (Choose Your Own Device). De asemenea, licența Pro oferă și Windows Update for Business (reducere de costuri de management).
  • Windows 10 Enterprise – versiune evoluată a celei Pro, dedicată companiilor medii și mari
  • Windows 10 Education – versiune dedicată instituțiilor de învățământ
  • Windows 10 Mobile Enterprise – versiune special creată pentru companiile care vor să cumpere un anumit volum de licențe pentru angajații care au nevoie de mobilitatea oferită de smartphone-uri și phablet-uri.

Poate te intereseaza si