Android vs iOS

Se câștigă mai mulți bani din reclamele  de pe Android decât din cele de pe iOS.

Pentru prima dată în istoria publicităţii pe telefoane, s-au câştigat mai mulţi bani din reclamele de pe Android decât din cele de pe iOs!

Una din principalele modalităţi prin care dezvolatorii câştigă  bani de pe urma aplicaţiilor este din publicitate. Vorbim aici despre aplicaţiile care sunt gratuite.

De-a lungul timpului, cei mai mulţi bani veneau din reclamele de pe iOS, dar acum lucrurile s-au schimbat!

La începutul anului 2014, Android a devenit prima platfoma de trafic şi a început să domine piaţa. În prezent, peste 65% din reclamele mobile sunt afişate pe Android, spre deosebire de 42.8% cât era procentul la începutul anului 2014. Pentru dispozitivele iOS sunt alocate în jur de 22% de ads, dintre care 17% pentru iPhone-uri şi restul pentru iPad-uri şi iPod-uri.

Cu toate că Android avea mai multe reclame, cei mai mulţi bani se câştigau din publicitatea de pe iOS. Dezvoltatorii primeau banii prin modalităţi diferite, în funcţie de platforma mobilă de advertising şi tipurile de ads. Fie erau plătiţi în funcţie de clickuri, fie încasau bani la 1000 de afişări. Aşa se făcea că până nu demult, cei care aveau reclamă pe iOS câştigau mai mulţi bani.

Dar acum lucrurile s-au schimbat, iar Android a început să furnizeze mai mulţi bani. Potrivit Opera Mediaworks, 45.77% din venituri vin din Android, iar din iOS vin doar 45.44%.


Poate te intereseaza si