Potrivit unor zvonuri, Apple se pregăteşte să lanseze noua tabletă de 12.9 inch în 2016, şi nu la finalul acestui an aşa cum toată lumea se aştepta. iPad Pro vine cu multe surprize!

Se spune că noua tabletă de la Apple va avea un ecran mult mai performant şi că va folosi o tehnologie care îi permite să fie mult mai sensibil la atingere. Compania din Cupertino intenţionează să înlocuiască display-urile ITO, construite din oxid de staniu şi indiu, cu fire nano de argint (AgNW).

Astfel, se va îmbunătăţi simţul tactil şi vor scădea şi costurile de producţie fiindcă nu va mai fi nevoie folosirea materialelor rare, precum indiu.

Oxidul de staniu şi indiu este înlocuit de nano firele de argint, despre care se spune ca sunt noua tehnologie de touch. Sunt atât de subţiri încât ochiul uman le percepe ca fiind transparente.

Un fir de argint are aproximativ un nano în diametru şi are proprietăţi conductoare foarte bune. În plus, nano firele suportă multiple nivele de presiune în timp ce desenezi cu degetul. Aceste fire vor funcţiona de minune cu tehnologia Force Touch de la Apple.

“Display-ul ar putea să fie mai subţire datorită înlocuirii convenţionaluluui ITO cu transparentele AGNW”, scrie în brevet.

Se mai zvoneşte că iPad Pro va avea stylus Bluetooth, procesor A9, Force Touch şi conector USB-C.


Poate te intereseaza si