Microsoft Edge

Microsoft Edge este browser-ul cu care Windows 10 se va lansa în această vară.

În cadrul lui Build 2015, Microsoft a anunțat faptul că Windows 10 va avea un nou browser, Microsoft Edge.

Dacă în ultimii ani Internet Explorer a pierdut destul teren în fața celorlalte browsere datorită problemelor de stabilitate întâmpinate de utilizatori, odată cu lansarea lui Microsoft Edge toate acestea vor dispărea.

Cel mai nou browser a lui Windws 10, Microsoft Edge vine cu o interfață mai stabilă și simplificată, cu integrare Cortana cu posibilitatea de interogare vocală a asistentului virtual al Microsoft, iar cel mai important lucru este că Microsoft a găsit o soluție pentru a ușura munca developerilor care doresc portarea extensiilor din alte browsere.

În orice caz, de la ceea ce își dorește Microsoft să ne ofere odată cu lansarea lui Microsoft Edge și până la fapte, mai este cale lungă.

Cu siguranță atunci când Microsoft va lansa noul browser, o parte din funcțiile pe care acesta ar trebui să le aibă vor lipsi. Una dintre aceste funcții este și suportul pentru extensii care oferă utilizatorului posibilitatea de a își sincroniza extensiile folosite pe alte browsere cu Microsoft Edge.

O altă funcție interesantă care va fi implementată în browserul Microsoft Edge include posibilitatea de a sincroniza parole, bookmark-uri, taburi și istoricul căutărilor între două sau mai multe device-uri Windows 10.

Probleme la început vor fi și la asistentul virtual Cortana care nu va funcționa excelent încă de la lansarea lui Microsoft Edge.

Până când Microsoft Edge nu va implementa toate aceste funcții care să funcționeze bine, nu cred că actualele browsere pe care le folosim, merită înlocuite cu Edge.


Poate te intereseaza si