Samsung lansează două noi telefoane – Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 Edge.

În această toamnă, sud-coreeni de la Samsung vor lansa două noi phablet-uri: Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy Note 5 Edge.

Samsung Galaxy Note 5 va fi unul dintre cel mai performant telefon lansat în 2015, fiind primul telefon cu ecran 4K. În afară de asta, va veni cu până la 128GB spațiu de stocare, port USB Type C, scaner de amprentă și o baterie uriașă de 4.100 mAh. Cu toate că am crezut că Galaxy Note 5 va fi primul Note cu carcasă uni-body, Samsung optează în continuare pentru slotul MicroSD care va crește capacitatea de stocare până la 256 GB.

Cele mai interesante date sunt legate, însă, de procesorul pe care Samsung se pare ca îl va folosi pentru Note 5. Este vorba despre prima soluție reală all-in-one (ePoP) a companiei, chipsetul Exynos 7422, care va integra CPU-ul, GPU-ul, RAM-ul, stocarea și modemul într-un singur chip.

Potrivit celor de la Sammobile, Samsung va lansa și varianta Edge a lui Galaxy Note 5 care va avea un display tot de tip Super AMOLED, curbat pe ambele laturi, ca și modelul Galaxy S6 Edge. Sammobile mai scrie ca terminalul va dispune de S Pen și se va baza pe un procesor hexa-core Qualcomm Snapdragon 808 (cel pe care îl utilizează deja  LG G4). Camera principală a Note Edge Project Zen va fi de 16MP, în timp ce senzorul frontal va fi de 8MP.

 


Poate te intereseaza si