NSA Apeleluri telefonice transcrise

Site-ul The Intercept a publicat un document, provenit de la Edward Snowden, care descrie cum, NSA converteşte apelurile telefonice în texte de mai bine de 10 ani.

NSA monotoritzează de mul timp semnale inteligente (SIGNIT) din întreaga lume, mai ales în zonele de luptă, precum Afganistan, Iraq şi America Latină.  În mod tradiţional, aceste informaţii sunt culese în timp real de un operator  care ascultă convorbirea şi o traduce pe loc. Comform documentului lui Snowden, NSA a dezvoltat ceea ce se numeşte  “Google for Voice”, un sistem automat de transcripţie.

Deasemenea, serviciul a mai dezvoltat un program analitic şi un algoritm sofisticat pentru marcarea conversaţiilor care trebuie analizate. Bineînţeles, aceste transcripţii nu sunt perfecte, sunt nişte scrieri brute, dar sunt foarte utile. Thomas Drake, de la NSA, a dezvpluit pentru The Intercept: “Chiar dacă nu e 100% corect, putem să aflăm multe informaţii. Este accesibilă. Pot să caut împotriva ei. Ceea ce este foarte tare este că putem să facem asta la o scară foatre mare”.


Poate te intereseaza si