Veniturile HTC sunt in scadere cu 40%

HTC nu a dat lovitura cu One M9 aşa cum toată lumea se aştepta! Dimpotrivă, se pare că vânzarile la telefoane au scăzut dramatic. Dar lucurile sunt normale atât timp cât noul model nu are un design schimbat sau un punct de atracție.

Din cauza problemelor care s-au înregistrat la Snapdragon 810, telefonul HTC One M9 nu s-a bucurat de succes. Conform unor date publicate de GSM Dome, HTC a înregistrat un venit de 439.95 milioane de dolari luna trecută, cu 40 % mai puţin decât anul trecut în luna aprilie.

De altfel, suma este mai mică cu 32,36% decât veniturile înregistrate în luna martie a acestui an. Acest lucru se întâmplă deoarece telefonul ar avea ceva probleme cu procesorul şi se supraîncălzeşte, din acest motiv operatorii şi clienţii nu au achiziţionat smartphone-ul.

Se aşteaptă ca anul acesta, HTC să livreze numai 4,5 milioane de telefoane One M9, în comparaţie cu cele 7 şi 8 milioane de telefoane M7 şi M8 pe care le-au livrat în trecut.

Veştile bune nu vin nici de la Bursă, acţiunile companiei HTC au scăzut considerabil luna trecută. Acest lucru se întâmplă din cauză că firma a fost afectată de restructurarea şi PR-ul prost al flagshipului.

Situaţia ar putea fi salvată cu apariţia pe piaţă a telefonului HTC One M9+. Compania mai mizează şi pe celelalte modele care urmează să fie lansate. Printre acestea se numără şi  E9+, care va fi disponibil însă doar pe piaţa din Asia.


Poate te intereseaza si