apple watch

Tatuajele creează probleme lui Apple Watch.

Zvornurile potrivit cărora tatuajele le fac probleme ceasurilor inteligente de la Apple au fost confirmate de către compania din Cupertino.

Mai multe persoane au semnalat că Apple Watch nu funcţionează corect pe încheieturile care sunt tatuate. Apple a confirmat că există realmente o problemă pe pagina de suport a companiei.

Primele modele de Apple Watch din România ajung la tine acasă! 

apple-watch-quickmobile

“Schimbările permanente sau temporare ale pielii, precum tatuajele, au un impact asupra performanţei senzorului care înregistrează pulsul. Cerneala, modelul şi saturaţia unor tatuaje pot bloca lumina senzorului şi creează dificultăţi în citirea pulsului”, scrie Apple.

Senzorul care înregistrează pulsul foloseşte o tehnologie care se numeşte fotopletismografie. Această tehnologie se bazează pe faptul că sângele este roşu şi reflectă lumină roşie şi absoarbe lumina vrede. Ledurile verzi de la ceasul Apple Watch sun asociate cu fotodiode sensibile la lumină care pot detecta fluxul de sânge care trece prin încheietură.

Dacă aveţi tatuaje pe încheietură care au culoarea roşu închis sau neagră, fotodiodele nu funcţionează corect. În acest caz, Apple vă recomandă să folosiţi ceasul cu un monitor extern de înregistrare al pulsului, precum o curea de piept Bluetooth.

Dacă din cauza tatuajelor aveţi probleme cu autorizarea şi deblocarea ceasului, atunci este recomandat să dezactivaţi funcţia de detectare a încheieturii.


Poate te intereseaza si