windows 10 informatii oficiale

Windows 10 va fi disponibil pentru PC-uri din vară, urmând ca abia în toamnă să ajungă și pe tablete și telefoane.

Microsoft nu a dezvăluit încă data exactă la care va lansa noul sistem de operare Windows 10, dar, potrivit lui Joe Belfiore, vicepreşedinte Operating Systems Group Microsoft, acesta va fi disponibil din vară.

Microsoft Build 2015

În timpul unei conferinţe de presă, Joe Belfiore a dezvăluit că din vară Windows 10 va fi disponibil pe calculatoare. În ceea ce priveşte alte dispozitive, precum telefoane mobile sau Xbox, sistemul de operare va fi disponibil abia din toamnă.

Belfiore a subliniat faptul Microsoft se concentrează acum să aducă sistemul de operare pe PC-uri şi abia apoi se va ocupa şi de celellate platforme. Principalul scop al companiei la ora actuală e ca până în vară Windows 10 să funcţioneaze pe calculatoare.

Windows 10 nu va avea toate caracteristicile de care am auzit atunci când va fi lansat, a mai anunţat Joe Belfiore. De exemplu nu vor exista aplicaţii Win32 în Windows Store în momentul lansării. Deviza sistemului este “Windows ca serviciu” ceea ce înseamnă că Microsoft este foarte flexibil în ceea ce priveşte construirea sistemului de operare şi că vor exista multe update-uri.

“Intenţia noastră este să facem din Windows 10 cea mai mare platformă unică pe care dezvoltatorii s-o vizeze”, a mai spus Belfiore.

Microsoft are de gând să aducă Windows 10 pe un miliard de dispozitive în câţiva ani.


Poate te intereseaza si