Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Noile televizoare Sony BRAVIA XR din seria Master A90K și BRAVIA XR A75K OLED sunt disponibile în România

8 milioane de pixeli cu iluminare proprie ai panoului OLED combinați cu tehnologiile proprietare de ultimă generație de la Sony

Sony a anunțat prețurile și disponibilitatea în Europa, dar și în România, pentru două noi serii de televizoare lansate anul acesta: BRAVIA XR A90K din seria MASTER și BRAVIA XR A75K 4K HDR OLED. Ambele sunt disponibile pentru a fi comandate, atât în România, cât și în celelalte teritorii europene.

Unicul Cognitive Processor XR înțelege modul în care oamenii văd și aud, iar atunci când este asociat cu tehnologia XR OLED Contrast Pro, oferă o experiență vizuală revoluționară pe televizoarele Sony din seriile de ultimă generație A90K și A75K 4K OLED, având ca rezultat o calitate incredibilă a imaginii. Utilizatorii se pot bucura de un interval dinamic fără precedent, cu luminozitate puternică și nuanțe profunde de negru, dar și de tonuri medii naturale. Cognitive Processor XR™ împreună cu tehnologia XR Triluminos Max oferă cea mai variată paletă de culori disponibilă pe un televizor Sony și reproduce nuanțe și tonuri frumoase în mod natural. Cu milioane de pixeli individuali cu iluminare proprie, televizoarele redau mai multe culori ca niciodată pentru o experiență de vizionare complet nouă.

Aceste inovații ajută la oferirea celor mai bune și imersive experiențe de vizionare, redând în mod autentic adevărata intenție a creatorului. Atunci când vizionează filme, utilizatorii pot experimenta tehnologia îmbunătățită Acoustic Surface Audio+™ pentru modelele OLED și Acoustic Multi-Audio™ pentru modelele LED, sincronizând cu precizie sunetul cu imaginile de pe ecran pentru o experiență audiovizuală cu adevărat imersivă. Gama de televizoare oferă și alte noi funcționalități care personalizează și îmbunătățesc experiența de home entertainment. Netflix Adaptive Calibrated Mode1 ajustează automat procesarea imaginii pe baza luminii ambientale, astfel încât emisiunile și filmele preferate ale utilizatorilor să arate așa cum a intenționat creatorul, în orice condiții. În plus, noul BRAVIA CORE Calibrated Mode de la Sony va ajusta automat calitatea imaginii redate pe ecran, pentru a se alinia mai bine cu viziunea2 originală a creatorului de conținut video. Televizoarele Sony vor fi, de asemenea, „Perfecte pentru PlayStation®5”3 și vor include două funcții exclusive dedicate compatibilității cu PS5® – Auto HDR Tone Mapping4 și Auto Genre Picture Mode5.

În acest an, Sony lansează, de asemenea, un nou dispozitiv original de tipul unei camere, numit BRAVIA CAM6, ce recunoaște locul în care sunt poziționați utilizatorii și optimizează imaginea și sunetul în consecință. Acesta include control prin gesturi, chat video și multe alte experiențe noi și distractive care așteaptă să fie descoperite.

Odată cu creșterea cererii pentru diagonale din ce în ce mai mari ale ecranelor TV, apare și riscul unei utilizări mai intense a resurselor și energiei. Cu toate acestea, compania Sony este dedicată să asigure sustenabilitatea, începând cu procesul de dezvoltare și până la experiența vizuală. Planul global Sony dedicat protecției mediului, numit „Road to Zero“, vizează atingerea scopului unei societăți sustenabile, prin ajungerea la o amprentă asupra mediului egală cu zero pe tot parcursul ciclului de viață al produselor și activităților sale comerciale, până în anul 2040. Având în vedere aceste obiective, Sony a realizat televizoarele din 2022 folosind un conținut ridicat de plastic reciclat și materialul SORPLAS™, dezvoltat de Sony. Prin folosirea SORPLAS7, compania a crescut gradul de utilizare a materialului reciclat fără a face compromisuri în ceea ce privește designul și durabilitatea, reducând utilizarea generală a plasticului pur cu până la 60%8, ceea ce echivalează cu aproximativ 140.000.000 de CD-uri. În plus, BRAVIA CAM de la Sony poate recunoaște momentele în care utilizatorii nu se mai află în fața televizorului și poate reduce luminozitatea ecranului pentru a economisi energie.

Funcționalități principale ale gamei BRAVIA XR 2022 și ale seriei Master:

Televizoarele MASTER XR Series A90K și BRAVIA XR Series A75K 4K OLED sunt disponibile pentru a fi comandate începând cu luna iunie.

Pentru informații despre prețuri și disponibilitate modelelor menționate mai jos, vă rugăm să accesați: www.sony.ro

Este posibil ca unele dimensiuni de ecran să nu fie disponibile în acest moment.

Funcționalitățile televizoarelor BRAVIA XR MASTER Series A90K 48” și 42” OLED:

Pentru mai multe detalii despre A90K, accesați: https://www.sony.ro/electronics/televisions/a90k-series/specifications#features

Funcționalitățile televizoarelor BRAVIA XR Series A75K 65” și 55” OLED TV:

Pentru mai multe detalii despre A75K, accesați: https://www.sony.ro/electronics/televisions/a75k-series/specifications#features

Pentru mai multe informații despre noile modele de televizoare Sony, accesați site-ul web BRAVA XR: https://www.sony.ro/electronics/bravia-xr.

Pentru mai multe informații despre televizoarele Sony accesați: https://www.sony.ro/electronics/tv/t/televisions.

Pentru mai multe informații despre toate soundbarurile Sony accesați: https://www.sony.ro/electronics/home-cinema/t/sound-bars.

1 Este necesar un abonament de streaming Netflix. Disponibilitate 4K Ultra HD în funcție de tipul de abonament, serviciul de Internet, capabilitățile dispozitivului și disponibilitatea conținutului. www.netflix.com/termsofuse

2 Achiziționați un televizor eligibil și înregistrați-vă pentru BRAVIA CORE™ până la 02/23/24. Numărul de titluri, credite și perioada de descărcare/vizionare, precum și selecția producțiilor diferă în funcție de modelul televizorului și se pot modifica. Pentru a afla mai multe detalii despre televizoarele eligibile, termeni și condiții accesați: https://www.sony.net/bravia-core. Este necesar un abonament pentru serviciu de streaming BRAVIA CORE. Serviciile de rețea, conținutul și sistemul de operare și software-ul produsului pot fi supuse unor termeni și condiții separate sau ale unor terțe părți și pot fi modificate, întrerupte sau deconectate în orice moment, pot necesita taxe, informații privind înregistrarea și cardul de credit.

3 Input lag este măsurat prin mufa HDMI 4K/120fps și poate fi diferit de mediul de utilizare în timp real sau de condițiile specifice. Este necesar un joc ce suportă 4K/120fps.

4 Auto HDR Tone Mapping – Actualizări Software atât pe consola PlayStation®5, cât și pe televizor, disponibile prin actualizare automată sau actualizare inițiată de utilizator. Pentru a activa Auto Tone Mapping, utilizatorii trebuie să activeze funcția atunci când conectează televizorul la PS5 pentru prima dată; sau vor trebui să deconecteze televizorul și consola PS5, să efectueze resetarea din fabrică și să activeze funcția în timpul configurării inițiale. Funcția este acceptată numai atunci când PS5 și televizorul sunt conectate direct. Modele aplicabile: toate modelele BRAVIA XR, X85K, X85J, X80K, X80J, XH90.

5 Modul Auto Genre Picture – Actualizări Software atât pe consola PlayStation®5, cât și pe televizor, disponibile prin actualizare automată sau actualizare inițiată de utilizator Această funcție este activă atunci când modul Auto Picture de pe televizor este setat pe ON și acceptat numai când consola PS5 și televizorul sunt conectate direct. Modelele aplicabile: toate modelele BRAVIA XR, X85K, X85J, X80K, X80J, XH90.

6 În afară de chatul video, alte caracteristici BRAVIA CAM sunt disponibile prin actualizarea firmware-ului.

7 Rata de reciclare se referă la materiale ignifuge. Procentul de material reciclabil utilizat pentru realizarea televizorului poate diferi în funcție de dimensiune.

8 Procentaj în comparație cu FY18. Produsele cu o reducere de 60% sunt disponibile numai cu anumite modele și în anumite regiuni.

9 Personalizarea 360 Spatial Sound necesită transmițătorul furnizat (WLA-NS7)] și un model de televizor BRAVIA XR comercializat separat.

10 Actualizarea software-ului pentru funcția 360 Spatial Sound Mapping pe HT-A7000 va fi disponibilă în primăvara anului 2022.

11 Modul BRAVIA Acoustic Center Sync funcționează cu următoarele modele: seria Z9K, seria A95K, seria A90K, seria A80K, seria X95K, seria X90K, seria Z9J, seria A90J, seria A80J și seria X95J. Disponibilitatea produsului poate varia în funcție de țară.

12 Boxe opționale pentru spate (comercializate separat) sunt necesare pentru HT-A7000. Este posibil ca boxele opționale pentru spate să nu fie disponibile în toate țările și regiunile.

13 Utilizatorul trebuie să accepte termenii de utilizare Google (http://www.google.com/policies/terms/), Termenii de utilizare (https://play.google.com/intl/en-US_us/about/play-terms/index.html) și politica de confidențialitate Privacy Policy (http://www.google.com/policies/privacy/) pentru a utiliza televizorul. Utilizatorul trebuie să se conecteze la un cont Google pentru a utiliza anumite caracteristici promovate, inclusiv voce pentru a activa aplicații și pentru a instala anumite aplicații și software de operare în timpul configurării. Utilizarea televizorului fără a se conecta la un cont Google permite numai caracteristici de bază ale televizorului și suportă doar anumite aplicații. Conectivitatea wireless necesită o rețea la domiciliu 802.11 (802.11 recomandat). Serviciile de rețea, conținutul, sistemul de operare și software-ul acestui produs pot face obiectul unor termeni și condiții separate sau terțe și pot fi modificate, întrerupte sau oprite în orice moment, pot necesita taxe, înregistrare și informații despre cardul de credit. Aplicațiile trebuie să fie compatibile cu televizorul. Disponibilitatea aplicației variază în funcție de regiune și dispozitiv. Google TV este denumirea experienței software a acestui dispozitiv și o marcă înregistrată a Google LLC. Google este marcă comercială a Google LLC.

14 Utilizatorul trebuie să configureze mediul de rețea în bandă largă. În mod implicit, setarea Pure Stream este dezactivată și trebuie activată în setările setările BRAVIA CORE. BRAVIA CORE oferă streaming între 30 Mbps și 80 Mbps, după ce utilizatorul activează Pure Stream. Pentru a accesa Pure Stream la 30 Mbps, utilizatorul trebuie să aibă o viteză minimă de internet de 43 Mbps prin Wi-Fi. Pentru a accesa Pure Stream de cea mai înaltă calitate disponibil la 80 Mbps, utilizatorul trebuie să aibă o viteză minimă de internet de 115 Mbps prin Wi-Fi. În funcție de restricțiile de streaming video ale operatorului de rețea, BRAVIA CORE selectează automat cel mai bun bitrate, cu funcționalitate de streaming adaptabilă, bazată pe viteza de internet disponibilă.

Exit mobile version