Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Procentajele versiunilor de Android pentru luna mai

Luna trecută am asistat la dublarea procentajului Marshmallow din ecosistemul Android, de la 2.3% la 4.6%. Și luna aceasta, Marshmallow a făcut un salt important.

Conform ultimelor date prezentate de Google, Android Marshmallow a ajuns la 7.5% din totalitatea versiunilor Android utilizate. Android 6.0 a luat procente atât de la KitKat, cât și de la Lollipop, care au scăzut de la 33.4% la 32.5%, respectiv de la 35.8% la 35.6%.

Jelly Bean deține în continuare un confortabil 20.1%, iar Ice Cream Sandwich a scăzut la 2%. Gingerbread menține în continuare procentul de 2.2%, în timp ce Android Froyo va ieși în curând din top, fiind la 0.1% din totalul sistemelor de operare Android utilizate.

Nu e de mirare că ecosistemul Android este atât de fragmentat, dar mulți consideră că odată cu sosirea Android N va rezolva pe termen lung această problemă. În același timp, creșterea procentajului celor ce utilizează Android Marshmallow se datorează în primul rând flagship-urilor lansate la sfârșitul anului trecut și a celor lansate anul acesta și ne putem aștepta la creșteri consistente și în viitorul apropiat, odată cu adoptarea acestui sistem de operare de tot mai multe modele.

Exit mobile version