TIME Magazine a acordat iPhone titlul de cel mai influent gadget din toate timpurile, într-un top ce include o varietate de produse tehnologice realizate de companii precum Apple, Sony, IBM, HP și alte mari nume din domeniu.

Realizat de editorii TIME, topul “Cele mai influente 50 gadget-uri din toate timpurile” cuprinde produse tehnologice de la computere la consule de jocuri și la electronice purtabile. Câteva companii – și multe device-uri – nu mai sunt de actualitate, dar impactul lor asupra industriei de profil nu pot fi negate.

Deși locul 1 revine i Phone -ului , acesta este în fapt pentru întregul ecosistem mobil de la Apple. Device-ul în sine este considerat a fi prima platformă viabilă pentru un smartphone, dar impactul cu adevărat important a fost în 2008 când Apple a lansat App Store pentru i Phone OS (iOS după un rebranding făcut în 2010).

“iPhone a popularizat aplicațiile mobile, schimbând pentru totdeauna modul în care comunicăm, ne jucăm, cumpărăm, muncim și completăm sarcinile zilnice,” scrie TIME, adăugând că i Phone a marcat o schimbare esențială în tehnica de calcul.

Macintosh și iPod au intrat și ele în Top 10, pe locurile 3 și respectiv 9. Sony a ocupat două poziții în Top 5, cu setul TV Triniton pe locul 2 și locul 4 pentru Walkman, un dispozitiv pe care s-a bazat iPod-ul. Alte dispozitive de la Apple ce au intrat în top sunt iPad-ul pe locul 25 și iBook-ul pe locul 38.

Pe locul 5 s-a clasat Model 5150 de la IBM, urmat de fonograful Victrola, radio tranzistorul Regency TR-1 și camera Kodak Brownie.

Dacă vreți să vedeți care sunt cele mai influente device-uri din istorie conform editorilor de la TIME, puteți găsi topul în acest link.


Poate te intereseaza si