În fiecare an Apple lansează un nou iPhone și în fiecare an așteptările cu privire la o baterie care să țină două-trei zile sunt crunt înșelate.

Potrivit unui expert în baterii lithium-ion, șansele ca Apple să adauge o sursă de curent care să dea un boost bateriei de la iPhone sunt ca și nule în viitorul apropiat.

Dee Strand, expert șef la compania Wildcat Discovery Technology, ce se ocupă cu cercetări în domeniul bateriilor spune că tehnologia bateriilor avansează destul de rapid. Problema este că noile specificații ale smartphone-urilor avansează și mai rapid.

“Cu fiecare nouă imbunătățire a bateriei, producătorii de smartphone-uri doresc să adauge cât mai multe caracteristici (la fel ca și consumatorul)” declară Strand. “Ecrane mai mari, display-uri mai luminoase, mai multe aplicații, noi caracteristici ale touchscreen-ului, toate acestea sunt create cu speranța că bateria va rezista o zi, cu încărcare peste noapte. Bateriile vor continua să fie din ce în ce mai bune, dar smartphone-urile vor deveni și mai bune.”

Noile caracteristici vor afecta întodeauna durata de viață a bateriei

În fapt, bateriile se îmbunătățesc în mod constant, dar nu pot depăși cerințele tot mai crescute ale consumului de energie. Cum conexiunea 5G este pe drum și cu preconizarea unor display-uri mai mari începând cu iPhone 7s sau iPhone 8, cerințele pentru mai multă energie vor crește exponențial în următorii ani.

Pentru a rezolva această problemă, ar fi nevoie de o baterie cu totul nouă, care să furnizeze energie pentru mai multe zile cu o singură încărcare. Se știe că Apple încearcă de mai multă vreme să realizeze un nou tip de baterie, dar până în acest moment nu au găsit încă o soluție care să nu includă și aspecte negative serioase.

Evident, Apple ar putea adăuga o baterie mai mare, dar asta ar afecta direcția pe care compania de la Cupertina pare ca a luat-o în privința smartphone-ului pe care îl produc: un iPhone cât mai subțire.


Poate te intereseaza si