Se întâmplă deseori ca Apple să fie acuzat că nu vrea să-și doteze telefoanele cu tehnologia de încărcare wireless. Asta deși dețin tehnologia, iar ceasurile inteligente Apple Watch au această proprietate.

Din ce cauză telefoanele iPhone nu au încărcare wireless? Nu vrea Apple să își doteze smartphone-urile cu această tehonologie sau pur și simplu nu poate? Răspunsul este unul foarte simplu! Se pare că este o chestiune ce ține de fizică, nu de moftul companiei Apple!

Ceasurile Apple Watch au încărcare wireless și pot să redea ritmul cardiac datorită faptului că au spatele din ceramică. Încărcarea wireless este posibilă tocmai din această cauză, fiindcă sunt folosite materiale non metalice. Până nu demult, încărcare wireless nu era posibilă la dispozitivele din metal.

În 2012, Apple a început să-și construiască telefoanele din aluminiu, iar cu acest material nu era posibilă încărcarea wireless. Deci din acest motiv, iPhone-urile nu beneficiază de acestă tehnologie.

Qualcomm a anuțat recent că dezvoltat tehnologia care suportă încărcarea wireless pentru telefoanele din metal. Anunțul a fost făcut pe 28 iulie 2015, mai precis. Din acest motiv, Apple nu a putut să își doteze telefoanele cu această tehnologie. Dar cine știe, poate pe viitor vom avea iPhone-uri care se încarcă fără să fie conectate la o priză prin cablu.


Poate te intereseaza si