iPhone Home Button

Apple ar putea să renunțe la butonul de Home.

Companiei Apple îi place să creeze dispozitive care să aibă un design cât mai simplu şi cât mai puţine butoane. În ciuda acestui fapt, butonul de HOME de la Apple ocupa destul de mult spaţiu pe suprafaţa dispozitivului.
Nimeni nu şi-a imaginat vreodată că butonul de Home ar putea dispărea, mai ales că recent a fost introdusă şi tehnologia Touch ID. Asta în condiţiile în care celelalte companii producătoare de telefoane au găsit o soluţie să facă display-ul să fie cât mai funcţional. Apple încă nu a găsit o metodă. Butonul de Home nu s-a schimbat tare mult de când s-a lansat iPhone-ul. Acesta este un lucru bun pentru experienţa utilizatorului, dar limitează design-ul următorului telefon.
Pe de altă parte, dacă vorbim de Apple Watch, întreg ecranul este utilizabil, iar butoanele şi Digital Crown sunt amplasate pe o parte. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei Force Touch, care identifică presiunea cu care utilizatorul apasă pe ecran şi ce acţiune trebuie să facă. Apple a introdus această tehnologie şi pentru MacBook Trackpad, dar ne aşteaptăm să o vedem şi la iPad Pro. Există posibilitatea ca butonul de Home să dispară datorită tehnologiei Force Touch.
Până atunci însă, telefoanle au Touch ID. Sonavation a creat un senzor biometric care citeşte amprente pe sub Corning Gorilla Glass. Asta înseamnă că un senzor de citit amprentă poate fi integrat sub sticla protectoare, iar combinat cu Force Touch, butonul de Home poate fi înlocuit şi Apple poate să renunţe la el pentru a oferi mai mult spaţiu ecranului.

Poate te intereseaza si