Selfie-urile o să devină modul prin care telefonul tău poate să fie deblocat. Apple deja are în lucru această funcție, când se  lansează nu știm încă.

 Despre metode noi de deblocare a telefonului, însă în același timp sigure, se discută de mulți ani. O idee ar fi deblocarea cu un Selfie la care Apple s-a gândit cu ceva timp în urmă. Deși pare asemănătoare cu deblocarea facială clasică, de multe ori mult prea nesigură, deblocarea prin Selfie ar aduce noi beneficii.
Deblocare prin selfie Apple
 Apple pare să lucreze la un astfel de proiect, iar problemele de luminozitate sau cele biometrice care ar împiedica utilizatorul final să își acceseze telefonul, ar putea dispărea din ecuație. În 2010 compania a  cumpărat softul Swedish de la firma Polar Rose, care detectează fețele dintr-o fotografie, soft ce este utilizat si pe Facebook.
 Această metodă ar putea fi introdusă ca modalitate de deblocare principală pe noile modele de iPhone și iPad, iar amprenta să rămână un mijloc secundar sau de rezervă. Procesul este unul foarte complex, însă cu siguranță ar fi mult mai bun decât cele pe care le găsim astăzi pe terminalele Android. În caz că nu știați, deblocarea facială are mulți ani de când este pe piață, însă nu mereu a fost o metodă sigură. Să sperăm că Apple va veni cu ceva mai bun.

Poate te intereseaza si