Site icon Stiri IT si noutati din domeniul tehnologic – Mobile247

Innovation Labs 2015 a ajuns la final! Cine credeți că sunt câștigătorii?

demo day innovation labs 2015

Vitabox.me, Eskimo și Coinfetti sunt prototipurile care au captat atenția juriului și imaginația publicului de la Innovation Labs 2015.

Seara de 25 mai a vibrat de emoții, entuziasm și curiozitate: participanții Innovation Labs 2015 și-au prezentat pe scenă și la stand prototipurile de produse IT dezvoltate în ultimele 3 luni alături de mentorii lor, în cadrul evenimentului Demo Day ce a marcat finalul programului. După discuții animate,  juriul a ales cele 3 produse premiate dintre cele 24 ajunse în finală. Innovation Labs 2015 a debutat în luna martie cu un Hackathon desfășurat simultan în București și Cluj în care au intrat 73 de echipe ce s-au bucurat de susținerea partenerilor programului: Orange, Carrefour România, Romanian-American Foundation și Microsoft YouthSpark. Innovation Labs oferă tinerilor pasionați de tehnologie șansa de a-și crește propriile idei într-o comunitate bogată în inspirație și experiență de antreprenoriat tech.

Premiul „Best Business” a fost câștigat de Vitabox.me, aplicația pentru pasionații de fitness ce propune planuri de suplimentare nutrițională în funcție de obiceiurile de antrenament ale fiecărui utilizator. Vitabox.me a semnat deja un contract cu un lanț internațional de centre fitness, dovedind capacitatea de a estima piața și nevoile utilizatorilor, precum și un produs gata pentru lansare.

Echipa Eskimo a revendicat premiul „Best Product”. Eskimo este genunchiera smart care îi ajută pe schiori să prevină din timp accidente sau mișcări potențial periculoase în timpul coborârilor, ajutându-i să își corecteze poziția, prin intermediul unei aplicații de smartphone. Produsul a dovedit capacitatea de a rezolva o problemă reală și neadresată pe piața de echipamente și gadget-uri sportive până în prezent.

Premiul „Best Pitch” a fost luat acasă de tinerii care au dezvoltat produsul Coinfetti – soluția de convertire automată din bitcoins (monede virtuale) în monedă fizică, instant, pe cardul de debit al utilizatorului. Prezentarea Coinfetti, pe lângă explicarea unui concept tehnic pe înțelesul tuturor, a energizat sala și a stârnit ropote de aplauze.

Exit mobile version